Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Попри вимушені відпустки

Львівські підприємці допомагають місту долати COVID-19
25 березня, 19:33
ПОШИТТЯ ЗАХИСНИХ МАСОК У МАЙСТЕРНІ БРЕНДУ «АВІАЦІЯ ГАЛИЧИНИ», ЯКА ПЕРЕНАЛАШТУВАЛА ВИРОБНИЧІ ЛІНІЇ З МОДНОГО ОДЯГУ / ФОТО РЕЙТЕР

У місті Лева до пошиття захисних масок та костюмів долучилися п’ять підприємств. Про це представникам ЗМІ повідомила радниця Львівського міського голови Вікторія ДОВЖИК. І додала, що ситуація загалом складна, позаяк більшість підприємств відправили працівників через карантин у вимушені відпустки. Але директори спромагаються формувати бригади, які здійснюватимуть пошив. «Одними з перших долучилися ТзОВ «Маріо», яке спеціалізується на захисних костюмах, і наш кластер модних індустрій, який об’єднує підприємців, котрі виготовляють одяг і взуття, а саме — підприємства «Самбай», «Жива» та «Юлінде». Крім того, долучається до роботи на користь міста підприємство «Стронг», яке шиє маски», — говорить Вікторія Довжик.

У Львівській міській раді «Дню» розповіли, що більшу частину партій захисних засобів уже оплатили благодійники, і це компанія «Барком», мережа магазинів «Родинна ковбаска», «Форум Львів», «Глобус» та ін.

Допомагають місту в боротьбі з поширенням COVID-19 і власники сімейних компаній «Ензим» та «Кормотех» — Олена і Ростислав Вовк, які за чотири мільйони гривень придбали два апарати штучної вентиляції легень Hamilton C3 (для обласної інфекційної та Восьмої міської лікарень), генератори кисню і кардіомонітори (для госпіталю у Винниках та обласної інфекційної лікарні), 500 експрес-тестів на SARS-CoV-2 (для зазначених медзакладів та лікарні Швидкої медичної допомоги), 10 000 медичних респіраторів і 300 спецкостюмів для медперсоналу. Львівський міський голова Андрій Садовий подякував доброчинцям у відеозверненні в соцмережах.

Провела міська влада й перемовини з компаніями Uklon, Uber i Bolt, які дали згоду на перевезення медиків до лікарень. Зокрема, таксі Uber забезпечуватимуть перевезення персоналу обласної інфекційної лікарні, Bolt — працівників лікарні Швидкої медичної допомоги, а Uklon — лікарів та медсестер дитячої лікарні на вулиці Пилипа Орлика.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати