Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про українську панель в Давосі

На чому акцентуватиме увагу світових лідерів та бізнесменів Президент України?
20 січня, 12:41
ФОТО REUTERS

Сьогодні у Давосі розпочинається міжнародний економічний форум, який традиційно збирає світових лідерів, експертів та провідних бізнесменів для обговорення найгостріших глобальних проблем як у відкритому режимі, так і під час закритих зустріч у різних форматах.

Завтра о 17.30 за київським часом у Давосі відбудеться дискусія під назвою «Майбутнє України», у якій візьме участь Президент України Петро Порошенко. Планується у Давосі й традиційний український бізнес-ланч, який організовує олігарх Віктор Пінчук, однак на сьогодні не відомо, якою буде тема цього ланчу, і чи братиме у ньому участь український президент.

«День» звернувся з проханням до посла з особливих доручень МЗС України Дмитра Кулеби з проханням розповісти, які месиджі збирається донести під час зустрічей зі світовими лідерами глава української держави.

— Запланований візит Президента, якого супроводжуватиме міністр закордонних справ Павло Клімкін, представляє собою найвищий формат присутності на цьому форумі.

Давос насправді є не суто економічним заходом, а політико-економічним і це буде надзвичайно важлива нагода для України, щоб надати відповідні коментарі та роз’яснення того, що зараз відбувається на сході України, а відбувається там загострення, спровоковане Російською Федерацією та контрольованими нею терористами. Це буде унікальна нагода для президента, можна сказати віч-на-віч і безпосередньо при зустрічі з лідерами інших держав та урядів та міжнародних інституцій, а також з лідерами бізнес-середовища пояснити їм політичну ситуацію довкола України і Російської Федерації. А друга складова, безсумнівно — це економіка, взаємодія з міжнародними фінансовими інститутами, залучення інвестицій в економіку України, робота по зміцненню наших макрофінансових показників, тобто класичний пакет порядку денного всесвітнього економічного форуму.

Що стосується дискусійної панелі під назвою «Майбутнє України», у якій братиме участь Президент, то стратегія реформ Україна-2020 та імплементація Угоди про асоціацію — це два ключові елементи, які визначають майбутній розвиток нашої держави. Президент висвітлить певні основні елементи цієї стратегії, зокрема те, яким чином ми маємо намір реформувати країну і домагатися, відповідно, критеріїв вступу до Європейського Союзу.

Хочу запевнити, що обговорення всіх питань, які є важливими для України, відбудеться у присутності українських представників. Ми не пропустимо жодне. В Давос їде досить серйозна делегація, щоб забезпечити активну участь наших представників у всіх необхідних заходах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати