Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Примарні 50 мільйонів

Велоактивісти вимагають у влади Києва обіцяного фінансування
14 грудня, 20:16
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

«У проекті бюджету Києва на 2018 рік зникли 50 мільйонів гривень, запланованих на розвиток велоінфраструктури. Це пряме порушення міською владою зобов’язання, взятого на себе 27 вересня перед учасниками акції «Білий велосипед. Досить нас вбивати» під стінами КМДА», — йдеться у заяві, підписаній десятьма велосипедними ініціативами столиці. Звернення оприлюднила Асоціація велосипедистів Києва.

Як пояснюють активісти, Київрада опублікувала проект рішення з бюджетом міста на 2018 рік, де не передбачено грошей на велоінфраструктуру в запланованому раніше обсязі. На розвиток велоінфраструктури в проекті бюджету закладено лише 300 тисяч гривень, з яких 100 тисяч — на проектування велоінфраструктури загалом, і ще 200 тисяч — на проектування велодоріжки від Поштової площі до мосту Патона.

«Ще 16 листопада відбулось засідання постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, на якому представлялись і розглядались бюджетні запити різних департаментів Київської міської держадміністрації. Департамент транспортної інфраструктури КМДА формував бюджетний запит на велоінфраструктуру на 2018 рік в розмірі 50 мільйонів гривень, — наголошується у зверненні. — Ми припускаємо, що рішення про повне урізання коштів на розвиток велоінфраструктури прийняли в односторонньому порядку в Департаменті фінансів КМДА, нехтуючи стратегічними індикаторами, визначеними містом, та демонструючи практику одноосібного прийняття рішень щодо розвитку міста».

Тож велоактивісти вимагають від КМДА слідувати прийнятій стратегії розвитку міста та дотримуватися обіцянок, публічно даних громадськості. Депутатів Київради вони просять внести в проект бюджету 2018 року суму в 50 мільйонів гривень, про яку у своєму поданні просив Департамент транспортної інфраструктури. Сам проект бюджету 14 грудня мали винести на обговорення до сесійної зали Київради.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати