Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Питання – нагальне

Львівська міськрада приймає пропозиції щодо купівлі ділянки під полігон для сміття
24 листопада, 11:32

У ратуші обіцяють розглянути оферти від органів місцевого самоврядування, юридичних та фізичних осіб. Купуватимуть земельну ділянку площею 25—30 га для нового міського сміттєзвалища і будівництва сміттєсортувального комплексу за ринковими цінами, у межах Львівської області. Також, згідно з повідомленням ЛМР, готові купити уже існуючий полігон ТПВ.

Крім того, міська влада обіцяє громадам, які погодяться продати ділянку, спільне використання існуючих полігонів ТПВ і додаткове постійне відрахування місцевій громаді у сумі 50 грн за тонну твердих побутових відходів.

Ідеться й про те, що, у разі спільного використання існуючого полігону ТПВ, рекультивація та подальша експлуатація полігону буде здійснюватися за фінансової підтримки Львівської міської ради та за екологічними стандартами країн Євросоюзу під супроводом європейських фахівців.

Пропозиції департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради прийматиме до 23 грудня.

Нагадаємо, що кілька днів тому голова ЛОДА Олег Синютка вже заявляв про намір збудувати сміттєпереробні комплекси на території Львівщини — у Яворівському районі, у Миколаївському районі біля м. Новий Розділ та поблизу с. Брониця Дрогобицького району. Одначе місцеві громади не погодилися на таку пропозицію.

Залишається додати, що питання потрібно вирішувати якомога швидше, позаяк 10 листопада Львівський окружний адмінсуд задовольнив вимоги прокуратури і зобов’язав виконавчий комітет Львівської міської ради невідкладно вжити заходів до припинення вивезення ЛКП «Збиранка» відходів на Грибовицьке сміттєзвалище та припинення його подальшої експлуатації.

Зрештою, після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, що сталася півроку тому, наприкінці травня, чи не щодня львівське сміття знаходять далеко за межами області. Про це заявляв кілька днів тому голова Львівської ОДА Олег Синютка: «Зокрема, надходять скарги із Житомирської, Полтавської, Сумської та інших областей».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати