Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ще одного нам там не потрібно»

Понад сотню львів’ян вийшло на акцію протесту проти будівництва сміттєпереробного заводу в місті
14 лютого, 19:43

Понад сотню людей у четвер під стінами Львівської міської ради вимагали скасувати ухвалу про будівництво сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій. На акцію протесту прийшли мешканці Шевченківського району Львова, мікрорайонів Кривчиці та Знесіння, а також кількох прилеглих до міста сіл.

У руках протестувальники тримали плакати із закликами депутатам і меру Львова Андрію Садовому схаменутися і не провокувати створення у місті екологічної катастрофи. За їхніми словами, зараз на Пластовій діють майже 60 заводів.

«Ще одного заводу нам там не потрібно. І так люди хворіють невідь-чим, а тут ще й те сміття будуть привозити. Та і що то за завод буде? Точно не екологічний і буде труїти всіх людей навколо. Ті депутати і мер геть совісті не мають, що з людей так знущаються», — розказала одна із учасниць протесту.

Свою рішучість у діях протестувальники висловили тим, що лягатимуть під колеса автомобілів, аби не допустити будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій. Крім того, під час акції вони збирали підписи під зверненням до депутатів ЛМР та міського голови. У ньому вони вимагають скасувати ухвалу міськради про надання ділянки для будівництва заводу на Пластовій та підшукати іншу ділянку для нього.

Як зазначають учасники акції, вони не проти самого сміттєпереробного заводу, але він має бути не на території, де проживають люди.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати