Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Схід-Захід» очима дітей

Режисер Влада Бєлозоренко представила свою нову постановку в Київському театрі «Актор»
13 березня, 11:58
Авто фото N.Y.efimova

В основу вистави лягли п’ять п’єс, які були написаних підлітками в рамках соціального театрального проекту «ClassAct: Схід-Захід». Головні ролі зіграли українські «зірки» театру та кіно: Римма Зюбіна та Олеся Жураківська, а також Віталій Ажнов, Аполлінарія Василина, Вікторія Муштей, Олександр Жила, Петро Русанєнко та Маша Розгонюк.

На прем’єру постановки  з Нововолинська, Клесова та Попасної приїхали юні автори п’єс (дехто з них уже закінчив школу та вступив до  вишів у Києві). Авторами текстів є: Влад Волощенко (Миколаївка), Інна Якобчук (Нововолинськ), Богдан Мазурок (Нововолинськ), Оксана Тарасюк (Клесів), Віталій Шмітько (Попасна-Київ), Тетяна Ліщук (Клесів), Надія Шерстюк і Максим Довгань (Щастя).

Нагадаємо, проект «ClassAct: Схід-Захід» двічі ( у 2016 і 2017 рр.) представляли в Україні. В його рамках учні 8 — 10  класів із зони бойових дій на Донбасі та  західної України писали свої п’єси.  Юні драматурги підіймали болючі питання сьогодення — проблеми переселенців, мешканців прифронтової зони, військових, ав також про свої страхи і сподівання та реальність...

Засновницею театрального соціального проекту «ClassAct: Схід-Захід в Україні» та його куратором є знаний сценарист і драматург Наталка Ворожбит.

— Це — голос дітей, — підкреслила режисер В. БЄЛОЗОРЕНКО. —  Це реальні підлітки, які живуть у реальних містах і пишуть про реальні проблеми. І ці теми перегукуються з тим, що турбує всіх нас в Україні. Ці п’єси для мене унікальні саме цим, тут підіймаються найболючіші для нашого суспільства питання.

Наступні покази вистави «Схід — Захід»  відбудеться у Театрі «Актор»14 березня і 4 квітня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати