Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Школа лицарів

Із 3 до 5 серпня на Львівщині відбуватиметься наймасштабніший український фестиваль «Ту Cтань!»
31 липня, 12:39
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Нагадаємо, фест середньовічної культури «Ту Cтань!», уже 13 років поспіль оживлює давню оборонну фортецю і традиційно відбувається у с. Урич у Сколівському районі Львівської області.

«Під час фестивалю буде можливість не лише спостерігати, але й опановувати бойові мистецтва, середньовічні ремесла та віртуально зануритися у ті часи, коли фортеця на Урицьких скелях була могутньою оборонною фортифікацією», — зазначив директор фестивалю Василь РОЖКО.

За словами організаторів, особливу увагу цього року приділятимуть дітям повідомляє i-pro.kiev.ua. Молодь від 14 років зможе випробувати себе у бойовій школі. Тустанські воїни допомагатимуть опанувати техніки бою та різноманітні види зброї: від легких мечів до важких древок. Найвправніші учасники школи опісля зможуть взяти участь у двобої у лицарських обладунках та у нічному штурмі фортеці, разом із реконструкторами.

«Готуємо низку показових боїв. Уперше на власні очі можна буде побачити джостру — турнір, під час якого лицарі на конях змагаються за допомогою списів», — розповів очільник клубу «Чорна Галич» Ярема Іванців.

Усіх відвідувачів також чекає віртуальна подорож над древньою фортецею. Компанія SoftServe розробила віртуальний тур над ландшафтом Урицьких скель із моделлю давньої фортеці. Люди у VR-окулярах на спеціальній наземній конструкції отримуватимуть відчуття польоту на дельтаплані, яким самостійно керуватимуть і зможуть детально обстежити особливості фортеці, адже для її відтворення використали креслення дослідника Михайла Рожка.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати