Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Smart-вулиця

У Києві представили інноваційний та унікальний для України простір
21 червня, 11:48

20 червня у Києві презентували інноваційний та унікальний для України простір — smart-вулицю. Її поява стала можливою завдяки спільним зусиллям міської ініціативи Kyiv Smart City та компанії KAN Development, повідомляє kyivcity.gov.ua.

Перша «розумна» вулиця розташована в межах вул. Салютної та є яскравим прикладом того, як інноваційні прилади можуть зробити життя в місті комфортним і безпечним. Окрім безкоштовного міського Wi-Fi, баків для сортування сміття та велосипедної доріжки, на Салютній є перша в Україні стаціонарна система моніторингу якості повітря. Датчик вимірює концентрацію дрібнодисперсного пилу, рівень формальдегіду, діоксиду азоту, чадного газу, кисню, вуглекислого газу, а також фіксує температуру і вологість. Сьогодні контроль якості повітря в усіх районах столиці здійснює мобільна лабораторія, яка щоденно робить забір та аналіз. Дані доступні на порталі air.kyivsmartcity.com.

Є на smart-вулиці й інші корисні прилади та сервіси. Наприклад, 12 камер відеоспостереження гарантують високий рівень безпеки, «розумне» освітлення, що автоматично змінюється залежно від інтенсивності руху, заощаджує електроенергію, а пандуси і рельєфне покриття полегшать пересування людям з інвалідністю. Також на Салютній є дві станції підзарядки електромобілів, лавки з USB-зарядними пристроями, що живляться від сонячних панелей, та кнопка екстреного виклику. Усе це допоможе мешканцям навколишніх будинків заощаджувати свій час, зусилля та почуватися в безпеці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати