Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сонце «подвоїть» бюджет

Громада села Павлівки, яке чи не найбільше постраждало від вибухів на Калинівському арсеналі, планує розвиватися за рахунок сонячної електростанції
31 січня, 10:36
ФОТО INFORMATOR.NEWS

52 гектари землі, не придатної для сільськогосподарського використання, відвела Павлівська сільська рада під будівництво потужної сонячної електростанції. Від реалізації цього проекту в сільській раді розраховують на додаткове надходження до бюджету майже двох з половиною мільйонів гривень. Крім цього, завдяки новій сонячній електростанції в громаді з’являться додаткові робочі місця. На період будівництва планують залучити близько двохсот працівників, а під час експлуатації на об’єкті працюватиме щонайменше 30 осіб.

«На сьогодні загальний бюджет громади становить понад два мільйони гривень, за оренду землі, яку відвела сільська рада під будівництво потужної сонячної електростанції, розраховуємо на додаткове надходження до бюджету орієнтовно 2,5 мільйона гривень, — розповідає сільський голова Павлівки Віктор КОСОБУЦЬКИЙ. — Фактично сонячна електростанція дасть змогу подвоїти бюджет громади. А це означає, що ми матимемо більше можливостей для розвитку соціальної сфери. На основі співфінансування з державою плануємо збудувати новий корпус для дитячого садка, за допомогою якого, сподіваюся, зможемо ліквідувати чергу. Зараз сільський дитсадок відвідує сто дітей, і ще сто сорок дітей — у черзі».

Будуватиме геліоелектростанцію на території Павлівської сільської ради компанія KNESS GROUP, яка входить до переліку найбільших виробників альтернативної електроенергії в Україні. Одне з її підприємств під будівництво електростанції вже уклало з Павлівською сільською радою два довготривалих договори оренди землі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати