Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Свято в зелених тонах

У Києві відзначили День Святого Патріка
19 березня, 19:13
ФОТО ОЛЕКСІЯ ІВАНОВА

17 березня в Ірландії відзначили національне свято — День Святого Патріка. Культурне та релігійне свято, яке супроводжується парадами, вуличними гуляннями і танцями, так прийшлося людям до душі, що нині його з розмахом відзначають по всьому світу, і особливо яскраво — в  країнах, де є великі ірландські діаспори: Великобританії, Канаді, США, Австралії, Новій Зеландії. Його відзначають у день, коли з життя пішов єпископ, заступник, борець за волю Ірландії та небесний покровитель цієї країни Святий Патрік.

В Ірландії свято, в основному, відзначається, як релігійне. Зранку прийнято ходити на службу до церкви, а потім широкі гуляння продовжують святкування до вечора. Люди зазвичай  прикріпляють до одягу конюшину. Згідно з легендою, Святий Патрік використав листок цієї рослини для того, щоб пояснити язичникам поняття Святої Трійці.  Хоча спочатку «кольором» свята був синій, з часом зелений переміг.

Зелений — символ країни, яку ще називають «Смарагдовим островом».  Крім того, вважається, що цей колір захищає від міфічних істот, відомих в ірландському фольклорі як лепрекони. Святкові паради з нагоди цього свята відбулися, в Дубліні, Лондоні, Нью-Йорку та низці інших міст. Долучилася до «свята в зелених тонах» і українська столиця. На фото: святкування Дня Святого Патріка у Києві в парку імені Тараса Шевченка 17 березня 2019 року.

За словами автора цього фото Олексія Іванова, люди прийшли на парад із «символікою»  свята — незвичним зеленим пивом, зеленими окулярами, ірландськими прапорами, а їхня хода пройшла по вулиці Володимирській до Пейзажної Алеї, де завершилася ірландськими танцями.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати