Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тренування на... вулиці

Гімнастичну Школу Дерюгіних виселяють із «Жовтневого палацу»
02 червня, 09:03

Офіційні пояснення зводяться до того, що будівля Міжнародного центру культури і мистецтв Федерації профспілок України потребує ремонту через аварійний стан. Утім, чомусь повідомлення про виселення отримала лише адміністрація «Школи Дерюгіних». Основна частина всього комплексу «Жовтневого палацу» продовжує працювати, тут навіть анонсуються концерти.

Тому колектив школи вирішив привернути увагу до проблеми, провівши тренування гімнасток на вулиці — перед «Жовтневим палацом». На зарядку на свіжому повітрі зголосилося прийти понад півсотні юних гімнасток. Згодом до акції приєдналися Ірина Блохіна, Ірина Дерюгіна та Ганна Різатдінова.

Також адміністрація гімнастичної школи підготувала відкрите звернення, у якому просить Федерацію профспілок України, котрій належить будівля, дозволити оренду приміщень та укласти довгостроковий договір оренди із ДЮСШ Дерюгіних.

Від міського голови Віталія Кличка гімнасти чекають швидких рішень щодо ремонту будівлі, а аварійно небезпечну ділянку вимагають локалізувати негайно. «Звертаємо особливу увагу, що приміщення «Школи Дерюгіних» єдине у «Жовтневому палаці» було укріплене металевими стяжками. Незважаючи на це, закривають лише нас», — ідеться у зверненні колективу.

Головний офіс та спортивний зал школи розташований у «Жовтневому палаці» ще з 1957 року. «Зараз вперше за 63 роки ми опинилися у ситуації, коли «Школу Дерюгіних» буквально виселяють звідси. Всесвітньо відома школа, яка виховала не одну олімпійську чемпіонку, залишається без основної бази для тренувань. Це ставить під загрозу підготовку спортсменів найвищого рівня. Близько сотні гімнасток та їхні тренери не мають іншого виходу, крім як проводити тренування на вулиці, — додають в адміністрації школи. — Для нас «Жовтневий палац» — це більше, ніж просто місце для тренувань. Це символ художньої гімнастики України. Це місце, де запалюються спортивні зірки».

Фото Руслана Канюки, "День"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати