Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«ТСН» був заблокований на вимогу... сепаратистів

Спеціаліст прес-служби «1+1» Дар’я ДИКА: «Це не вперше російські медіа намагаються позбавити канал інтернет-аудиторії»
20 січня, 12:36

Популярний в усьому світі відеохостинг, що надає послуги розміщення відеоматеріалів Youtube, вчора заблокував канал «Телевізійної служби новин» від «1+1». Тисячі користувачів, які переглядали новини «Плюсів» через Інтернет, втратили таку можливість.

Загалом ТСН-канал на YouTube налічує більше 240 тисяч підписників і посідає перше місце за аудиторією серед новинних програм телеканалів України.

Як повідомила прес-служба «1+1», причиною блокування каналу стала скарга просепаратистського ресурсу News-Front.

«Нас заблокували через скаргу просепаратиського ресурсу про те, що начебто ми використали фрагмент їхнього відео без посилання. Але це не так. Посилання було, — розповіла спеціаліст прес-служби каналу «1+1» Дар’я ДИКА. — Коли YouTube повідомив, що сторінка заблокована, ми цілий день не мали до неї доступу. Тому звернулися до YouTube із зустрічним проханням розібратися в цьому питанні. Сьогодні вже все працює. Але боїмося повтору атаки, адже схожа ситуація вже була минулого року, коли в жовтні 2014 року російський телеканал «Звезда», який підтримує агресію Росії в Україні, звернувся до московського офісу YouTube з аналогічними претензіями. Проросійські терористи та російські провладні ЗМІ намагаються використовувати всі можливості під час цієї гібридної війни. Подібні необґрунтовані скарги від сепаратистського ресурсу розглядаємо як спробою тиску, та елемент гібридної війни, коли нас хочуть обмежити в аудиторії. Словом, YouТube став заручником власних правил, коли через вади в системі сервісу, вони задовольняються вимоги навіть незаконних протерористичних організацій»

«Ні російські, ні українські, ні будь-які локальні офіс-групи не можуть блокувати канали на відеохостингу, адже ці рішення приймаються і здійснюються лише головним офісом YouTube в США. Акаунт ТСН дійсно був заблокований за скаргами в порушенні авторських прав. Але те, що я бачу в заяві каналу «1+1», то це жодного стосунку до московського офісу YouTube не має. Наразі цей канал розблоковано», — зауважила в коментарі «Дню» PR-менеджер Google-Україна Марина ТАРАСОВА.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати