Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тисячі учасників, сотні ідей

У Херсоні відбувся фестиваль соціальних ініціатив Ucrazyans
21 вересня, 11:52

До Дня міста в парку «Херсонська фортеця» відбувся фестиваль громадських ініціатив Ucrazyans, який організовано ГО «Громадський центр «Нова генерація» в рамках проекту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!».

Фестиваль проходив у кількох локаціях, які відвідали понад 5 тисяч херсонців. Фестиваль розпочався з квесту «Цілі сталого розвитку». Учасники та учасниці поглибили свої знання про Цілі сталого розвитку: забезпечення здорового способу життя, гендерної рівності, відповідального споживання, скорочення нерівності, партнерства в інтересах сталого розвитку, повідомляють організатори фестивалю.

Містечко громадських ініціатив стало локацією, де херсонці могли ознайомитись із діяльністю та ідеями громадських організацій та взяти участь у різноманітних активностях. А саме: посортувати сміття, узяти участь у майстер-класі з графічної фасилітації, у прогулянці на велосипеді «тандем», у вікторині з репродуктивного здоров’я, пограти в дебати, зіграти в настільну гру «Галопом по Європам» із питаннями щодо протидії торгівлі людьми, пройти швидкий тест на ВІЛ, залишити свої корисні речі в Банку потрібних речей тощо.

Під час фестивалю Ucrazyans також відбулася «жива бібліотека» з патрульними поліцейськими міста. Під час заходу містяни могли неформально поспілкуватися із запрошеними гостями. Ними стали інспектори по зв’язкам із громадськістю, заступник начальника управління патрульної поліції в Херсонській області, командир батальйону, інспектори патрульної поліції, які працюють на лінії.

Захід викликав справжній інтерес і жваву дискусію з поліцейськими. Херсонці ставили різні, в тому числі провокативні питання: чому почали брати хабарі, чому несумлінно виконують свої професійні обов’язки, а також про особливості і складності служби.

Наприкінці фестивалю відбувся відкритий лекторій. Спікери провели лекції на різноманітні теми: місцевий фандрейзинг, самоорганізація й тайм-менеджмент, можливості для молоді, зручне міське середовище, сортування сміття, важливі аспекти діяльності ОСББ, відродження Вежі Вітовта на Херсонщині, фінансування шкіл. Лекторій закінчився лекцією про незалежне кіно в Україні та в Херсоні, після якої відбувся кінотеатр open air і всі охочі переглянули підбірку херсонських короткометражних фільмів.

На різних локаціях до участі у фестивалі долучилися представники орієнтовно 25 організацій та ініціатив.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати