Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У форматі «стендап-шоу»

У Харкові відбувся Фестиваль молодіжної медичної науки
20 січня, 11:53

Уже вп’яте Харківський національний медичний університет організував Фестиваль молодіжної науки. Цьогоріч, щоб зробити його не лише інформативним, а й видовищним, використали нові формати — наукове стендап-шоу «Science slam», брейн-ринг для медиків-інтелектуалів та дебати на тему «Антибіотик без рецепту».

«Стендап-шоу «Science slam» — це для нас новий формат, на якому доповідачі представляли результати своїх досліджень у гумористичній формі, хоча концепція при цьому залишалась науковою. Переможці визначалися за допомогою аплодисментів, для цього використовувався шумомір. Найкращим «стендапером»-медиком стала лікар-інтерн кафедри внутрішньої медицини №2, клінічної імунології й алергології Маргарита Майорова, яка презентувала свою доповідь «Трудові будні лікаря-інтерна», — розповідає Наталія Куфтеріна, доцент кафедри неврології ХНМУ, голова Ради молодих вчених при Міністерстві охорони здоров’я, представник організаційного комітету фестивалю.

У Фестивалі молодіжної науки взяли участь понад 600 учасників — студентів, молодих вчених та знаних науковців, які представляли харківську, київську та одеську вищі медичні школи. Свою доповідь презентував і Володимир Семиноженко — академік, голова Північно-Східного наукового товариства НАН і МОН України. Його дослідження стосується теми нанотехнологій в українській та світовій медицині. «З нагоди 212-річчя харківської медичної школи Володимир Петрович вручив Харківському національному медичному університету пам’ятний подарунок — письмове приладдя, яке колись належало сім’ї видатного випускника нашого навчального закладу, Рафаїла Синельникова. Він автор п’ятитомника «Атлас анатомії людини», який кілька десятиліть був і залишається найпопулярнішим підручником анатомії у вищих медичних закладах», — розповіла Наталія Куфтеріна.

На 11 секціях Фестивалю молодіжної науки була презентована понад сотня доповідей на найрізноманітніші теми, які стосуються сучасної медицини. Автори найкращих досліджень отримали від ректорату ХНМУ грамоти та подарунки. Організатори заходу розповіли — ставили перед собою мету показати, що наукові дослідження можна презентувати не лише у «сухому, нудному вигляді», а що наука може бути цікавою та захопливою. Завдяки відгукам, вважають, що досягнути мети вдалося, тож вже планують на наступний рік 6-й фестиваль.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати