Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Кропивницькому з’явиться вулиця Володимира Панченка

Топонімічна комісія при міській раді підтримала звернення громади
28 лютого, 10:47

Топонімічна комісія при міській раді Кропивницького підтримала звернення громади щодо перейменування вулиці Декабристів на честь Володимира Панченка. За інформацією сайта міської ради, ініціаторами стали група кропивничан та обласна організація Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

За словами члена комісії, історика Юрія Митрофаненка, вулицю, яку запропонували для перейменування, обрано не випадково, адже вона тісно пов’язана з життям Володимира Панченка: на перетині з вулицею Шевченка розташований ЦДПУ ім. В. Винниченка, в якому тривалий час працював науковець. Крім того, саме на вулиці Декабристів розташована бібліотека ім. Є. Маланюка, до перейменування якої Панченко мав стосунок. Тут він проводив багато просвітницьких заходів і представляв свої книги. На цій вулиці розташоване видавництво «Імекс — ЛТД», де вони виходили друком.

Пропозицію громадськості підтримали більшістю голосів, питання перейменування буде виноситися на розгляд виконавчого комітету міської ради Кропивницького.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати