Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ужгородці вимагають у влади повернути містянам озеро

Упродовж останніх років земля з водоймою була в оренді, цьогоріч термін спливає
24 жовтня, 11:53

У суботу мешканці прилеглих будинків зібралися біля озера, адже довідалися, що територію парку планують розділити на частини під забудову. Як зазначають активісти, нинішній орендар території має намір забудувати 1/3 парку VIP-житлом. Це рівно два гектари території, інші чотири гектари, в принципі не придатні під будівництво через водне плесо та охоронну зону озера, орендарі готові повернути громаді.

«Під час зборів був підписаний наказ виборців до міського голови та депутатів міста з вимогою за жодних обставин не надавати дозвіл на поділ орендованої земельної ділянки на 6 гектарах парку Перемоги. В сукупності із іншими вільними від забудови ділянками необхідно облаштувати цілісний парк відпочинку на 8,5 гектарах. Натомість, міський голова Богдан Андріїв лобіює поділ земельної ділянки загальною площею 6,0000 га на земельні ділянки площами 1,4006 га, 0,4485 га та 4,1509 га по вул. Заньковецької в інтересах забудовника», — зазначив «Дню» Микола ЯЦКОВ, учасник ініціативи «Кірпічка», юрист Інституту «Республіка».

Місцеві мешканці переконані, що зараз все залежатиме від міської ради та міського голови Богдана Андріїва, які зобов’язались відновити парк на площі 8,5 гектарів вільних від будь-якої забудови. Парк розташований у центрі житлового кварталу, де мешкає понад 7000 ужгородців. Інших зелених зон у межах пішохідної доступності немає.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати