Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Охтирці – декомунізація

На Сумщині перейменували відразу 80 площ, вулиць і провулків
04 лютого, 11:41
ФОТО UA-TRAVELS.IN.UA

Розпорядженням мера міста «Про перейменування та повернення історичних назв площ, вулиць і провулків у місті Охтирка», закріплено змінені назви 83 об’єктів топоніміки.  Як сказано у розпорядженні, опублікованому на сайті Охтирської міськради, відповідне рішення прийнято з урахуванням рекомендацій постійних комісій міської ради, комісії з вивчення питання перейменування та повернення історичних назв площ, вулиць і провулків у місті Охтирка, звернень мешканців міста.

Що стосується обласного центру, то він поки що відстає щодо декомунізації від ряду райцентрів. Наразі у списку об’єктів, які підлягають під Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», значиться 131 топонім міста Суми. Залишається досить обмежений термін для того, щоб міський голова підписав відповідне розпорядження, інакше рішення прийматиме голова облдержадміністрації.

«Міська влада не може не виконувати Закони України, — цитує мера Сум Олександра Лисенка його прес-служба. — Але для нас важливіше думка громади, тому у моєму розпорядженні значитимуться тільки ті вулиці, жителі яких не були проти перейменування. Також всі пропозиції, які надходили від сумчан, ми врахували».

«Спірних» вулиць, за якими надходило чимало колективних звернень, та тих, які можуть викликати значний суспільний резонанс, менше десятка, переконує міський голова.

Днями мають відбутися громадські слухання, де планується обговорити остаточний список об’єктів, назви яких рекомендовано змінити в рамках закону про декомунізацію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати