Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Велосипедом до школи

В Україні стартував конкурс серед шкіл
25 листопада, 20:29
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Школи можуть долучитися до конкурсу на участь у національній компанії «Велосипедом до школи». Школи-переможниці отримають, зокрема, велоуроки з безпеки руху, сучасні велопаркінги та велосипеди (проєкт впроваджує впроваджує U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва») в партнерстві з ChildFund Deutschland за фінансової підтримки Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини).

— Ми шукаємо проактивні громади та школи, які хочуть покращити безпеку пересування найвразливіших учасників дорожнього руху — дітей і підлітків. В Україні вкрай низька культура велосипедної їзди, бо дітей цього не вчать. Важливо, аби діти змалечку розуміли, що велосипед — це не іграшка, а транспорт, а вони на велосипедах — повноцінні учасники дорожнього руху. Діти вчать інших дітей і дорослих. Це ланцюжкова реакція, яку ми хочемо запустити кампанією «Велосипедом до школи», — пояснила Аліна Кундіч, координаторка кампанії «Велосипедом до школи».

Відібрані під час конкурсу школи-учасниці кампанії «Велосипедом до школи» отримають сучасні велопарковки критого типу для довгострокового зберігання велотранспорту на 40 паркомісць; набір велоінструментів; два навчальні велосипеди з шоломами; допомогу в облаштуванні навчального майданчика (методична допомога — гайдлайн); навчання і сертифікація веломенторів, методичні матеріали та менторська підтримка для 2-х вчителів; участь у Bike Mentors Camp для перших 150 веломенторів і долучення до мережі веломенторів представників школи; проведення велофестивалю на базі школи; інформаційну підтримку в межах національної кампанії «Велосипедом до школи».

Заявки на участь у конкурсі українські школи будь-якої форми власності можуть подавати до 24 грудня 2021 року. У результаті конкурсу буде відібрано 15 шкіл, які візьмуть участь у кампанії «Велосипедом до школи» та дослідженні мобільності учнів. До участі в конкурсі допускаються загальноосвітні навчальні заклади І-ІІІ ступенів України, які надали правильно заповнений і повний пакет документів. Детальніше про умови конкурсу дивіться в Положенні про проведення конкурсу на участь у кампанії «Велосипедом до школи».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати