Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вірус є — бракує ліків

МОЗ готує нову концепцію створення державного резерву медичних засобів
28 травня, 20:18

В Україні зросла кількість підтверджених випадків інфікувань на коронавірус. 27 травня у МОЗ звітували про 321 новий випадок, наступного дня було вже 477.  Загалом станом на 28 травня лабораторно підтверджено 22 382 випадки. Як додають у Центрі громадського здоров’я, із них 669 летальних, а 8439 пацієнтів одужало.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 28 травня 2020 року до Центру надійшло ще 1110 повідомлень про підозру на COVID-19.

Також у МОЗ повідомляють, що зараз Мінрегіонрозвитку розробляє механізм страхування медиків, які працюють з хворими на коронавірусну інфекцію. Крім цього, Мінздоров’я розробило концепцію наповнення державного резерву медичними засобами. Передбачається, що запаси ліків та засобів індивідуального захисту будуть розміщені безпосередньо у лікарнях. Наразі зроблені попередні розрахунки щодо обсягів державного резерву та вартості його створення.

Можливо, новий підхід допоможе вирішити проблему із нестачею медикаментів, як це сталося у Харкові. Нагадаємо, головний лікар Харківської обласної інфекційної лікарні Павло Нартов розповів у ЗМІ про критичний стан із забезпеченням ліками. Їх не можуть купити у необхідній кількості через обмежене фінансування. У свою чергу, голова Харківської ОДА Олексій Кучер зазначив, що у дефіциті ліків винна адміністрація лікарні.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що відомство вивчатиме  ситуацію у Харківській обласній інфекційній лікарні. Для цього створена спеціальна комісія.           

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати