Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Володимир ЛАНОВИЙ: «Держава починається з... науки»

20 квітня гостем «Дня» став Володимир ЛАНОВИЙ
20 квітня, 19:35
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Гостем «Дня» 20 квітня став міністр економіки України (1992 року), голова Фонду державного майна (1997—1998 років), народний депутат II, V та VI скликань Володимир ЛАНОВИЙ. За версією нашого видання, сьогодні він є найбільш прийнятним кандидатом на пост прем’єр-міністра Україна, який точно діагностував проблему: «Контрреволюція в Україні почалася в 1994 році».

Про боротьбу олігархів проти середнього бізнесу, проблему Донбасу і необхідність створення альтернативи традиційній енергетиці, розвиток науки «з якої починається держава» та про те, чи можемо ми бути аграрною державою, «День» поговорив з Володимиром Лановим. На його думку економіка здатна до самовідтворення, але для цього необхідна низка рішучих і кардинальних кроків з боку влади. Зрештою у нього є реальна програма виходу з кризи, починаючи від медицини, до науки, від роботи з середнім бізнесом, до принципового реформування податкової системи.

«Необхідні аналітичні центри, — говорить Володимир Лановий, — які потрібні перш за все Президенту, який має стратегічні завдання і визначає пріоритети. Ми маємо фінансувати інноваційний, малий бізнес, фермерство і соціальні державні видатки. Деякі галузі потрібно фінансувати прискорено — такі як інформаційна економіка чи нова енергетика. Відповідно, уряд не може існувати без різного типу науки. Але, на жаль, в деяких типах науки зацікавлений лише дрібний і середній бізнес, розвиток яких в країні не вигідний олігархам, а отже вони нічого не зроблять в цьому напрямку. В світі ж науку рухають великі корпорації. Це тому, що вони є одногалузевими корпораціями, а не олігархічніми — багатогалузевими... Я впевнений, що громадянське суспільство підніметься, середній і дрібний бізнес стануть більш зрілими, і всі ці олігархічні офшори будуть не про нас. Ми очистимо країну».

Повне інтерв’ю з Володимиром Лановим читайте в найближчих номерах «Дня».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати