Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Виклики в неонатології

МОЗ розпочинає підготовку запуску якісної та доступної спеціалізованої медичної допомоги
09 жовтня, 19:24
ЗОРЯНА СКАЛЕЦЬКА

Міністр охорони здоров’я України Зоряна СКАЛЕЦЬКА зустрілася з групою провідних спеціалістів у сфері неонатології та Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою. На зустрічі з міністром фахівці окреслили проблемні напрямки в галузі й запропонували конкретний план дій, повідомляє moz.gov.ua.

«Зараз існують питання гострої нестачі молодих спеціалістів, застарілого обладнання в перинатальних центрах та складних умов праці лікаря», — розповідає Тетяна ЗНАМЕНСЬКА, президент Асоціації неонатологів України.

Очільниця МОЗ наголосила на необхідності розробки державної концепції підготовки лікарів за фахом «неонатологія» — вузькопрофільних спеціалістів, які надаватимуть необхідну допомогу матерям упродовж вагітності й виявлятимуть патології у немовлят на ранніх стадіях.

Станом на сьогодні Українська асоціація неонатологів є членом Об’єднання європейських неонатологічних і перинатологічних товариств (UENPS), бере участь у розробці уніфікованої навчальної програми для акредитації за спеціальністю «неонатологія», має намір адаптувати і впровадити програму в Україні.

Зоряна Скалецька домовилась про затвердження довідки про ліки, що є затребуваними в регіональних перинатальних центрах. «Забезпечення новонароджених необхідними препаратами є надважливим для парентерального харчування», — зауважила вона.

«Збільшення витрат на медицину для немовлят значно зменшить витрати у сфері охорони здоров’я на дорослих громадян у майбутньому», — наголосила під час зустрічі Тетяна Знаменська, президент Асоціації неонатологів України.

Міністерство охорони здоров’я України спільно з Асоціацією неонатологів України невідкладно розпочинає підготовку запуску якісної та доступної спеціалізованої медичної допомоги.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати