Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як запустити реальний сектор економіки

У Національному технічному університеті «Дніпровська політехніка» відкрилася друга лабораторія мехатроніки
02 березня, 19:49

Лабораторія обладнана тренажерами німецької компанії FESTO, що спеціалізується на розробці навчального устаткування для шкіл та вишів по всьому світу. Зокрема, на аналогічному обладнанні проходять міжнародні змагання з робітничих професій World Skills. Лабораторія призначена для практичних навчань студентів «Дніпровської політехніки», коледжів, технікумів і профтехучилищ. Навчальні станції імітують роботу промислових ліній і керуються за допомогою програмованих контролерів. У майбутньому подібні знання допоможуть молодим фахівцям грамотно здійснювати управління, обслуговувати й ремонтувати сучасне автоматизоване обладнання та промислових роботів.

Перша лабораторія мехатроніки в регіоні була відкрита торік і в якості технічної комплектації направлена для навчання школярів старших класів. «Торік за підтримки промислової компанії «Інтерпайп» ми відкрили першу лабораторію мехатроніки. У ній на сучасних програмованих конструкторах Fishertechnik школярі опановують основи майбутнього фаху. В новій лабораторії обладнання вже більш високого рівня, складніше. Цього сезону комплексне навчання на стендах Festo пройдуть 90 студентів із 30 професійно-технічних навчальних закладів Дніпра, Нікополя, Покрова, Марганця та інших міст області», — розповідає Олександр БЕШТА, проректор з наукової роботи НТУ «Дніпровська політехніка».

«Це поєднання утворення фундаментальної та сучасної супертехніки — зацікавленість і перспективи для нашої молоді. Треба пишатися, що в Дніпрі є сучасні високотехнологічні виробництва», — наголосив ректор «Дніпровської політехніки» Геннадій ПІВНЯК.

Участь у відкритті лабораторії взяв заступник міністра освіти і науки Петро Коржевський. Він зауважує, що такі проекти дозволять молоді знайти високооплачувану роботу в Україні. «Це єдина надія, система фахової освіти, яка запустить реальний сектор економіки. Тоді ми можемо сподіватися на інженерів, які створюватимуть технологічні лінії, які осучаснять наше виробництво», — пояснює заступник міністра.

Нагадаємо, НТУ «Дніпровська політехніка» — вищий навчальний заклад IV рівня акредитації, багатогалузевий технічний університет, одна з найстаріших установ вищої освіти в місті Дніпрі та перша установа вищої гірничої освіти в Україні. В університеті працюють близько 700 викладачів, серед яких  близько 200 докторів наук і професорів, 400 кандидатів наук, доцентів, члени НАН України та галузевих академій, лауреати державних премій. Сьогодні в університеті навчається близько 8,6 тисячі студентів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати