Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З вірою в історію

«День» втретє перевидає бестселер «Повернення в Царгород»
19 березня, 19:10
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Перший наклад книги було випущено ще восени 2015 року. Зібрані в ній статті відомих науковців, істориків та журналістів досліджують зв’язки між Київською Руссю та Візантією, козацькою Україною та Османською імперією і Кримським ханством, а також формування Московської держави та її дружні стосунки із Золотою Ордою. Окрема увага приділяється культурним взаємовпливам держав та ролі християнства у розвитку Візантії та Київської Русі.

Ця тематика особливо актуальна після утворення Православної Церкви України та надання їй Томосу про автокефалію. Потроху зменшується святковий ажіотаж навколо події, але не її значущість. Тож саме час повернутися на кілька століть назад і крок за кроком простежити процес історичного становлення України, в якому християнство відіграло велику роль. «Повернення в Царгород» — це ніби ключ від нашої суб’єктності, який показує Україну не тільки у відносинах із Заходом і Сходом, а й у контексті Півночі та Півдня. А ще нагадує: Україна — не Росія, а Росія — не Русь.

Книга буде корисною не лише старшокласникам та вчителям, які вже незабаром обговорюватимуть Томос та ПЦУ на уроках історії. Дорослі читачі теж знайдуть на сторінках «Повернення в Царгород» підказки для розуміння багатьох подій сучасного світу та пошуку справжнього місця України в Європі та світі.

Уже зараз ви можете придбати свій примірник «Повернення в Царгород» за телефоном відділу реалізації: +38 (044) 303 96 23 або в онлайн-магазині «Дня».

Перевидання книги здійснене за підтримки Благодійного фонду сприяння ініціативам газети «День», зокрема його членів Михайла Поживанова та Василя Кривобока.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати