Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«За пільгове кредитування»

Учора переселенці в різних містах вимагали вирішити питання з житлом
18 лютого, 11:44
ФОТО АВТОРА

17 лютого перед парламентськими слуханнями з питань внутрішньо переміщених осіб у низці міст України переселенці влаштували акції «Нам потрібен дім» (нагадаємо, «День» писав про них у №26 від 16 лютого). Зокрема у Запоріжжі орієнтовно 15 переселенців з плакатами та гаслами «За пільгове кредитування», «Дякуємо волонтерам, вимагаємо дій від влади» вийшли під стіни облдержадміністрації.

«Ми підтримуємо петицію з пільгового кредитування ВПЛ, яка подана переселенкою Наталією Мутик до Президента, — розповідає представниця громадської організації «Донбаська ініціатива «Міст» Анастасія Перепелиця. — Ми прожили тут фактично два роки, війна не закінчується, а постійного житла не маємо. Люди, які розмістилися у модульному містечку, живуть в умовах вагона-купе. Це тимчасове житло, яке від початку розраховане на півроку проживання. Наша ідея полягає у тому, щоб переселенцям дали можливість взяти пільговий кредит, щоб була створена державна програма з будівництва соціального житла. Ми в жодному разі не хочемо щоб це було за рахунок запоріжців чи інших місцевих громад». За словами Анастасії, акції на підтримку вирішення проблем переселенців відбулися також у Дніпропетровську, Львові, Харкові, Конотопі та інших містах.

Після акції активісти планують передати в обласну раду листа з пропозицією розробити регіональну програму з надання житла або його пільгового кредитування для переселенців, а також створити відповідну робочу групу, до якої увійшли б і представники від переселенців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати