Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За спрощеною процедурою

Студенти зі сходу можуть перевестися до інших ВНЗ, подавши туди заяву до 19 грудня. Бюджетні місця «йтимуть» за ними
17 грудня, 12:14

Уряд визначив механізм переведення, атестації та стипендіального забезпечення студентів ВНЗ Донбасу. Це рішення стосується студентів, які зараз на статусі вільних слухачів у інших навчальних закладах, а також тимчасово припинили навчання у зв’язку з бойовими діями на території Донецької та Луганської областей.

Студенти, які мають бажання перевестися до іншого навчального закладу, мають подати до 19 грудня відповідну заяву на ім’я керівника вищого навчального закладу, до якого вони переводяться, і усі наявні документи. Також студенти, які сьогодні перебувають у статусі вільних слухачів, мають право бути допущеними до підсумкової атестації у цьому семестрі на загальних підставах. Окрім цього, врегульовано порядок замовлення та видачі їм документів про вищу освіту державного зразка та додатків до них.

Інна СОВСУН, перший заступник міністра освіти і науки України:

— Зараз ми маємо три категорії студентів зі сходу. Перші — це вільні слухачі, студенти, які тимчасово прикріплені до іншого навчального закладу, але офіційно не переведені. За цим розпорядженням вони повинні визначитися, чи залишатися в університеті, до якого тимчасово прикріплені, чи вирушати до свого ВНЗ, який евакуювали до іншого міста. У будь-якому разі бюджетне місце «йде» за студентом до обраного університету. Друга категорія — студенти, евакуйовані зі своїм навчальним закладом до іншого міста. Їх найбільше, тому для нас це ключова група. Вони зможуть поновити навчальний процес, коли повністю відновить роботу їхній університет. Є ще й третя категорія. Це студенти, які свідомо лишилися на території так званих ДНР і ЛНР, з ними ми вже нічого зробити не можемо.

Студенти, ВНЗ яких не евакуйовані з Донбасу, можуть також перевестися до навчальних закладів інших частин України за спрощеною процедурою — за наявності лише заяви. Переводяться вони на наступний семестр, а попередній, у який навчання не відбувалося, складають як звичайну академічну різницю.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати