Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Завжди бути поруч

Американські експерти поділилися з Україною досвідом підтримки ветеранів
02 серпня, 15:46

Місто Дніпро, де зародилися добровольчі та волонтерські рухи, стало майданчиком для міжнародного діалогу щодо підтримки українських ветеранів та сімей загиблих. До обговорення цього питання відеозв’язком долучилися представники українських міст, Міністерства у справах ветеранів та Міністерства оборони України, ветеранські спільноти, а також американські фахівці. Ще сім років тому Дніпро першим в країні започаткував муніципальну програму підтримки ветеранів та їхніх сімей «Родина героя». Нині її продовжують розвивати та змінювати так, щоб вона справді була корисною для людей.

Доктор Лінда Девіс, яка працювала в Міністерстві оборони США, є ветеранкою армії цієї країни та відома своїми програмами реабілітації військовослужбовців, цю ініціативу Дніпра назвала прикладом об’єднання зусиль заради підтримки родин військових. «Я вражена вашим прогресом, якого ви досягли у цій підтримці, і тим, що ви говорите про ваших ветеранів і їхні родини. Є важливий урок: завжди потрібно бути поруч з тими, хто, ставши на захист своєї країни, повертається додому», — сказала пані Девіс. За її словами, необхідно й надалі підтримувати практику лікування як фізичних, так і ментальних травм. Це стосується не лише військових, а й їхніх рідних і навіть тих, хто цю допомогу надає. 

Окрім цього, у Дніпрі вже три роки працює перше українське представництво міжнародної програми допомоги сім’ям загиблих TAPS. «Мене завжди вражав героїзм українських військових – жінок і чоловіків. Уся нація повинна підтримувати ветеранів, їхні сім’ї, і тих, хто втратив життя у боях», - сказав Джеймс Хатон, який майже тридцять років був чинним офіцером армії США. Він також працював у лавах TAPS, аби підтримати родину свого загиблого побратима. Водночас в основі будь-якого починання, проєкту чи ініціативи завжди мають бути справедливість, гідне ставлення та чіткі пропозиції. На цьому під час свого відеозвернення до учасників форуму наголосив мер Дніпра Борис Філатов. «Наша сьогоднішня зустріч дуже важлива. У цій роботі ми маємо бути єдиними. Кожне місто, велике чи мале, кожне селище є рідною домівкою, куди з передової повертаються наші бійці. Де залишаються жити родини тих, хто поклав життя за свободу своєї країни. І кожен з них має бути впевненим у своєму завтра, розраховувати на підтримку та допомогу за будь-яких обставин», - сказав мер Дніпра.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати