Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зберегти бібліотеки в селах

Кабінет Міністрів схвалив проект постанови про соціальні нормативи забезпечення населення
08 лютого, 10:43
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Кабінет Міністрів України схвалив проект постанови про затвердження Державних соціальних нормативів забезпечення населення публічними бібліотеками, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Нормативний акт розроблено Міністерством культури за власною ініціативою з метою визначення мінімальних потреб громадян на отримання бібліотечних послуг, що дозволить зберегти мережу публічних бібліотек у сільській місцевості, забезпечити якісними бібліотечними послугами населення об’єднаних територіальних громад, у яких немає публічних бібліотек», — говориться в повідомленні прес-служби Мінкультури в четвер.

Так, встановлено, що державні соцнормативи забезпечення населення публічними бібліотеками в Україні передбачають обов’язковість відкриття й функціонування публічної бібліотеки на 500—800 осіб населення зони обслуговування за умови, що відстань між бібліотеками не перевищуватиме 3 км.

«Ця норма дасть можливість не лише зберегти публічні бібліотеки в селах, а й забезпечити надання в повному обсязі бібліотечних послуг як міському, так і сільському населенню в умовах децентралізації влади», — впевнені в міністерстві.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати