Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Здоровий і в доброму гуморі

Хлопчика з пересадженим у львівському Центрі трансплантології серцем виписали додому
20 жовтня, 15:34

13-річний Максимко, якому 21 вересня пересадили серце у Львівській лікарні швидкої допомоги, поїхав додому, на Волинь. Про це «Дню» розповіли в інформ-відділі лікарні з посиланням на ФБ-сторінку кардіохірурга, директора Інституту серця МОЗ України Бориса Тодурова (https://www.facebook.com/btodurov/videos/720656275561148).

Варто нагадати, що Максим – перша дитина, якій в Україні пересадили серце.

Орган для пересадки хлопчикові, який у липні перехворів на інсульт, було взято від 54-річного чоловіка, що напередодні помер від геморагічного інсульту. «Серце хлопця не справлялось, терміново потрібна була пересадка, – кажуть у лікарні. – Трансплантацію провела команда Бориса Тодурова з Інституту серця спільно з нашим дитячим кардіохірургом Віталієм Петровим».

Зараз Борис Тодуров наголошує на тому, що Максим іде додому здоровим і в доброму гуморі. І додає, що за останній місяць команда Інституту серця виконала чотири трансплантації серця, дві з яких – дитячі. Про другий випадок кардіохірург обіцяє розповісти невдовзі, і це буде розповідь про дівчинку, на рік молодшу за Максима.

Довідково:

«День» місяць тому розповідав про кілька одночасних трансплантологій, що їх провели у Львові (див. публікацію « У Львівському центрі трансплантології одночасно пересадили п’ять органів від одного донора» від 21 вересня).

Ішлося про пересадку легень, серця, печінки, нирок та рогівки, взятих від 54-річного чоловіка, що помер від крововиливу в мозок. Згоду на забір органів дали його дружина і діти. 

У лікарні висловлюють щирі співчуття та вдячність родині донора, що зробила неймовірне – врятували життя п’ятьох людей.

Також дякують усім медичним командам, а вони – міжнародні, завдяки яким відбулося відразу п’ять пересадок.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати