Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Знову отруєння птахів

У заповіднику «Асканія-Нова» заявляють про понад 200 випадків загибелі різних видів
23 лютого, 19:50

Держпродспоживслужба Херсонської області з’ясовує причини загибелі птахів у біосферному заповіднику «Асканія-Нова». Із повідомленням про інцидент до відомства звернувся директор заповідника Віктор Гавриленко.

«Наразі на місці розпочалось епізоотичне розслідування. Фахівці Чаплинського управління Держпродспоживслужби на території дендропарку та озер на території зоопарку виявили 187 трупів птахів: Крижень — 38; Качка огар (червонокнижна) — 32; Грачі — 75; Галки — 42», — повідомляють у Держпродспоживслужбі.

У коментарі «Дню» Віктор Гавриленко зазначив, що кількість загиблих птахів уже понад двісті. Цифра зростає, бо саме зараз він і працівники заповідника досліджують прилеглі сільгоспугіддя, де знаходять нові трупи.

«Оглядаємо поля в радіусі 25 км. Патологічна картина така ж, як і з журавлями, такі ж симптоми і наслідки. Ми одразу викликали Держпродспоживслужбу, як тільки виявили нові випадки. Вони зробили розтин, забрали матеріал для аналізів. Я думаю, що птахи отруїлися препаратом, який застосовується для боротьби з гризунами», — коментує Віктор Гавриленко.

Нагадаємо, у січні цього року на території заповідника загинуло майже двісті червонокнижних сірих журавлів. Лабораторні дослідження відібраного зерна, спожитого журавлями, показали, що птахи отруїлися. Однак ідентифікувати токсичну речовину не змогли. 

У поліції Херсонської області тоді повідомили, що Чаплинським відділенням Генічеського відділу ГУНП в Херсонській області за вказаним фактом проводиться досудове розслідування в окремому кримінальному провадженні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати