Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Золотий вік» — для пенсіонерів

Один із найуспішніших соціальних проєктів у Дніпрі відзначив п’яту річницю заснування
24 грудня, 11:47

Один із найуспішніших соціальних проєктів у Дніпрі, започаткований міським головою Борисом Філатовим, — табір відпочинку «Золотий вік» цьогоріч відзначив п’яту річницю заснування. За цей час тут побувало приблизно 40 тис. людей похилого віку, котрі полюбляють активний спосіб життя. Табір пропонує своїм гостям змістовне дозвілля, де розваги поєднані з оздоровленням ба навіть навчанням.

«Золотий вік» працює цілорічно. У кімнатах, де мешкають гості табору, зробили ремонти. Загалом після перепланування та реконструкції приміщень збільшилася кількість відвідувачів — зі 180 до 260. Щоденна програма для відпочивальників «Золотого віку» — це йога, фітнес, дихальна гімнастика цигун, теніс, волейбол, скандинавська хода та інші види фізичної активності. Усе розроблено з огляду на вікові особливості. Тут проводять лекції про історію та культуру, а також різні майстер-класи.

Крім цього, серед нововведень сезону-2019: юридичні консультації, зокрема щодо отримання пільг, нарахування пенсії, а також у питаннях нерухомості, спадщини тощо. Є також лекції щодо захисту прав споживачів, а ще — психологічні тренінги, антистресові техніки і багато іншого. У таборі є комп’ютерний, літературний і танцювальний клуби, а також караоке, дискотека, проводяться різні концерти. Традиційно відпочивальникам влаштовують спортивні змагання, інтелектуальні турніри та конкурси.

На території є кабінет першої медичної допомоги з кваліфікованим персоналом, а ще — киснева терапія, перукарня і масажний кабінет. «Хоч би скільки я спілкувався зі знайомими з інших міст, такого ставлення до людей нашого віку, як тут, ще не зустрічав. Я дуже вдячний нашому мерові, що йому вдалося це організувати. Відпочинок корисний та активний», — сказав пан Іван.

Напередодні зимових свят до відпочивальників елегантного віку традиційно завітав міський голова Дніпра Борис ФІЛАТОВ. «Це — традиційна зустріч, щоб поспілкуватися, провести час у дружній атмосфері. Крім цього, я також приїхав, щоб ознайомитися зі змінами, які відбулися в таборі. Керівник профільного комунального підприємства та директор табору отримали доручення приділити більше уваги питанням протипожежної безпеки. Я хотів би, щоб відповідні фахівці сконцентрувалися на цьому. Надалі також продовжимо проводити ремонти в кімнатах, де мешкають відпочивальники», — зазначив міський голова.

У «Золотому віці» з розмахом планують відзначати зимові свята — аж до Масляної. За створення новорічної атмосфери тут взялися вже з середини грудня. В останній тиждень 2019 року на гостей чекають передноворічний концерт-карнавал та конкурси. Після Водохреща, якщо сприятиме погода, життєлюби зможуть позмагатися в конкурсі на найкреативнішого сніговика. Уже ближче до Масляної в таборі проводжатимуть зиму. Відпочивальникам елегантного віку влаштують обрядове дійство «Широка Масниця» — з піснями, іграми, хороводами й частуванням налисниками.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати