Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Урок якісної альтернативи

Тетяна ОНИЩЕНКО: «Літня школа журналістики «Дня» — це медіа-збірна підготовлених спеціалістів»
27 травня, 12:30

Учора, 26 травня, колишньому працівнику «Дня» — директору з розвитку, нашому давньому автору та партнеру Тетяні ОНИЩЕНКО —  виповнилося 55 років. Тетяна Вікторівна працювала у «Дні» з першого року існування видання — тим цінніші її спогади, думки, порівняння... Вітальний дзвінок ювілярці ми використали як привід поговорити про її професійне становлення, «День» як якісну альтернативу медіа і творчих планах на майбутнє.

— Я прийшла працювати у редакцію, коли «День» тільки на старті «День» — у листопаді 1996 року. Влаштувалася до рекламної агенції спеціалістом з іміджу. Ми запускали газету принципово новою — за стилістикою, подачею матеріалу, орієнтацією на кращі західні зразки — запевняю, їй не було аналогів в Україні. Працювали з великим захопленням, із задоволенням віддавалися роботі і завдяки «Дню» відкривали для себе нові горизонти життя — від політики до спортивних оглядів. Для мене це живий, енергійний, насичений період у колективі захоплених своєю справою людей. Перед усіма стояло завдання —  зробити газету цікавою, кращою. Нами була запущена новаторська рекламна кампанія. Потім я стала директором з розвитку, і наш відділ разом з іншими колегами під керівництвом Лариси Івшиної запускав все нові і нові проекти довкола видання. «День» почав перетворюватися на те видання, яким зараз власне і є — справжнім холдингом інтелектуальних ініціатив, — говорить Тетяна Онищенко. — Я і досі не розлучаюся з «Днем», читаю, стежу за соціальними мережами і отримую від цього велике задоволення. Для мене газета «День» була новою справою, зовсім іншим життям. Цей період дав мені дуже багато, я вдячна Ларисі Івшиній за постійне зростання. Хочу сказати, що головний редактор «Дня» — принципово відрізняється від усіх інших керівників медіа, передовсім інтелектом, своєю проукраїнською позицією, прогресивністю. З нею треба було не стояти на місці, увесь час зростати духовно, якісно.

У п’ятницю, 26 травня, відбудеться відкриття Днів «Дня» у Львові. Ви також займалися організацією фотовиставки. Чи слідкуєте за проектом зараз?

— Звичайно. Ці фотовиставки — дуже потужний продукт, вони мають велике значення і для редакції, і для кожного відвідувача. Ще свого часу ми прагнули залучити якомога більшу кількість компаній до партнерства, співпраці з газетою і окремими ініціативами. Тішить, що і тоді багато компаній зголошувалося, зараз цей процес триває. Проекти розвиваються, кожна виставка чимось схожа, але завжди відрізняється від іншої. Ми закликаємо людей відвідувати захід, адже це завжди нові почуття, нові відгуки, можливість ознайомитись з книжками, газетою. Я традиційно відвідую фотовиставку і зараз і з захопленням оцінюю той масштаб роботи, який реалізовує «День».

А який проект «Дня» вам особисто подобається найбільше?

— Проектів у «Дня» багато: Літня школа журналістики, День-TV, щомісячний «Маршрут №1», щорічна Фотовиставка, Бібліотека «Дня» — і газета як фундамент... Кожен проект цікавий, інноваційний, захоплюючий. Я би хотіла наголосити на проекті Літньої школи журналісти, який щороку об’єднує кращих студентів країни, адже це великий поштовх для молодих талановитих людей. Літня школа навчає думати, інакше сприймати сьогодення, це шанс для молоді, і дуже важливо, що він є. Школа журналістики Лариси Івшиної — це вже повноцінна медіазбірна підготовлених спеціалістів.

— Вітаючи вас з Днем народження, не можу не запитати, над чим ви зараз працюєте?

— Так склалися життєві обставини, що 2013 року я звільнилася з «Дня». Багато навчалася. Працювала над собою. Нині чимало уваги приділяю творчості. Для мене зараз період внутрішнього росту і розвитку. Також пишу соціальний проект, сподіваюся знайти сили і можливості, щоб втілити його на користь суспільства. Хотілося, щоб усе вийшло.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати