Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Цифровий будинок

На ринку персональних комп'ютерів — стійке зростання
26 січня, 00:00

Дві інноваційні платформи для нового покоління домашніх і мобільних комп'ютерів — Intel Centrino Duo і Intel Viiv — презентувала у Києві корпорація Intel. Нові пристрої, в основі яких лежать досягнення новітньої 65-нанометрової технології. Як вважає директор із маркетингових програм корпорації Intel в Україні Дмитро Калітап, вони дозволяють якісно змінити стиль життя користувачів комп'ютерів, створити людині, хоч би де вона була, цифрове оточення, що грунтується на платформенній ідеології побудови концепції цифрового будинку. Провідні українські та світові виробники ПК уже оголосили про плани просування на вітчизняний ринок своїх новітніх моделей, створених на базі передових платформ.

«Аналітики свідчать, що за останні два-три роки вітчизняний ринок зазнав істотних позитивних змін як з погляду збільшених кількісних показників, так і в сфері підвищення цифрової культури», — зазначає глава представництва корпорації Intel в Україні Володимир Шаров. Це підтверджують і дослідження вітчизняного ринку персональних комп'ютерів. 2005 року він демонстрував стійке зростання, причому динаміка його розвитку значно випереджала загальносвітові та європейські показники. За попередніми даними, оприлюдненими аналітичною компанією IDC, ринок ПК в Україні зріс на 28% порівняно з 2004 роком, досягнувши обсягу продажу в 1 млн. 70 тисяч комп'ютерів. У сегменті настільних ПК зростання становило 18,1%, тоді як обсяг поставок ноутбуків збільшився більш ніж у 2,5 разу (144 тисячі). Експерти ринку звертають увагу на таку особливість: минулого року частка продажу ПК у споживчому сегменті ринку подвоїлася, перевищивши 37% від загального обсягу поставок. Розширенню проникнення ПК у домашній сегмент ринку та зниженню порога доступності комп'ютерів, зокрема, сприяли кредитні програми, які пропонують компанії- виробники та продавці комп'ютерної техніки.

Швидко розширюється й сфера бездротового доступу до інтернету. В Україні публічні зони бездротового доступу вже працюють у Києві, Одесі, Донецьку, Львові, Севастополі. За прогнозом компанії Gartner, світовий обсяг поставок ноутбуків для домашнього сегмента може перевищити поставки для професійного користування. Україну ця тенденція не застане зненацька.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати