Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Держекоінспекція та Інтерпол працюватимуть над виявленням незаконних вирубок в Україні

02 грудня, 19:56

Держекоінспекція спільно з представниками Нацполіції України і правоохоронних органів Чехії, Румунії, Австрії та Словакії братиме участь у проекті Інтерполу, працюючи над виявленням злочинів у сфері охорони лісу, а також відстеженні всього ланцюгу поставки деревини.

Про це повідомляється на сайті Державної екологічної інспекції.

«Результатом операції Інтерполу має стати розробка стратегії для відстеження всього ланцюга поставки деревини та ефективне розслідування злочинів у лісогоподарській сфері. Для цього співробітники правоохоронних органів країн-учасниць реалізуватимуть наступні завдання: здійснюватимуть обмін інформацією про те, як держави контролюють обіг деревини та які тенденції спостерігаються у цій сфері; ділитимуться досвідом про поточні розслідування випадків незаконної вирубки та шляхи протидії цим фактам; визначать спільні стратегічні рішення для розкриття злочинів у сфері лісового господарства», — пояснив голова ДЕІ Андрій Мальований.

В Україні все ще гостро стоїть проблема нелегальної вирубки та експорту незаконної деревини до Євросоюзу.

«Сьогодні Україна залишається одним із найбільших постачальників лісу до Євросоюзу. І значна частина деревини зрубана нелегально та вивозиться з України за фальшивими документами. За даними WWF 22% деревного вугілля у ЄС виготовлено саме з наших дерев, частина яких також знищена нелегально», — зауважив Андрій Мальований.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати