Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Готелі з 1 жовтня зобов’язані будуть сортувати сміття

28 серпня, 10:11
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Мінрегіон розробив і затвердив зміни до державних будівельних норм, якими з 1 жовтня зобов’яже готелі сортувати сміття. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе у Facebook.

«У нових змінах у ДБН запроваджені обов’язкові вимоги щодо влаштування сучасних систем роздільного сортування сміття при проектуванні нових або реконструкції існуючих будівель готелів. Ця корисна ініціатива сприятиме зменшенню шкідливого впливу на середовище і навчатиме культури поводження з відходами. Ми маємо відходити від радянських практик збирання сміття і назавжди залишати в минулому такі речі, як сміттєпроводи», — заявив заступник міністра.

Згідно зі змінами у ДБН, у житлових і громадських приміщеннях готелів необхідно передбачати системи роздільного сортування сміття, а також системи очищення від сміття і пилоприбирання.

Вміст пилу в повітрі житлових приміщень готелів повинен бути не більше ніж 0,15 мг/кв. м. Раніше у готелях заввишки 2 поверхи і вище обов’язково влаштовувалися сміттєпроводи

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати