Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Iван Франко» стане гарнішим

Національний банк України з 25 вересня 2018 року вводить у грошовий обіг банкноту 20 грн з оновленим дизайном і удосконаленою системою захисту
17 липня, 19:02
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Про це під час презентації оновленої банкноти повідомив директор департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко, повідомляє УНІАН. За його словами, на першому етапі НБУ планує ввести в обіг 5 млн штук банкнот з оновленим дизайном для їх подальшого поширення між банками. «Це третя банкнота в новому банкнотному ряду національної валюти, вона продовжує оновлення номінального ряду банкнот минулого зразка, розпочатого Нацбанком у2014 року для підвищення надійності гривні», — сказав Зайвенко. Він нагадав, що раніше було оновлено банкноти номіналом 500 і 100 грн.

Своєю чергою, начальник управління організації виготовлення та захисту грошей департаменту грошового обігу НБУ Володимир Тищенко під час презентації банкноти зазначив, що за дизайном банкнота номіналом 20 гривень зразка 2018 року успадковує дизайн оновлених банкнот номіналом 100 і 500 гривень. За його словами, на новій банкноті 20 грн збережені основні зображення лицьового та зворотного боку банкноти зразка 2003 року. На лицьовій стороні зображений портрет Івана Франка, при цьому він переміщений з правого боку в центр банкноти, на зворотному боці розміщено зображення будівлі Львівського оперного театру.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати