Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко /

16 серпня, 00:00

Виплати другої тисячі радянських заощаджень розпочнуться 2013 року

Виплати другої тисячі гривень як компенсація вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР розпочнуться вже 2013 року, повідомив глава правління ВАТ «Державний ощадний банк України» Сергій Подрєзов. «У 2013 році отримають і вони (люди, що вже отримали тисячу гривень 2008 року), й ті, хто цього року вже отримав тисячу гривень. Цього року ми порівняли тих, хто в 2008 році отримав і в цьому, тобто всі отримали по одній тисячі, тому наступного року все — на рівних умовах, і кожен отримає вже по другій тисячі», — сказав він. Як відзначив Подрєзов, вкладникам, що вже отримали у 2008 році компенсації, необхідно буде пройти процес актуалізації в поточному році для того, щоб у 2013 році необхідні кошти були нараховані. При цьому він не виключив, що суму компенсацій, що видаватимуться в рамках другого етапу, може бути змінено.

У Львівській області відкриють завод із переробки твердих побутових відходів

Завод із переробки твердих побутових відходів (ТПВ) в Червонограді (Львівська область) буде введено в експлуатацію 22 серпня, повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації. Потужність заводу складає до 100 тисяч тонн побутових відходів на рік. Будівництво заводу розпочалося 2001 року. Вартість об’єкту складає 18,143 мільйона гривень, фінансування здійснювалося з різних джерел. За даними Львівської облдержадміністрації, завод обслуговуватиме населені пункти в радіусі 70 км із загальною кількістю населення понад 800 тисяч.

Оголосили конкурси з продажу пакетів акцій ще 12 обл- і міськгазів

Фонд державного майна з 5 по 20 вересня проведе 12 конкурсів з продажу регіональних підприємств з газопостачання і газифікації (обл- і міськгази), говориться в оголошеннях у газеті «Ведомости приватизации» за середу. Зокрема, буде продано пакети акцій ПАТ «Дніпропетровськгаз», «Запоріжгаз», «Луганськгаз», «Сумигаз», «Лубнигаз», «Кременчукгаз», «Тисменицягаз», «Вінницягаз», «Житомиргаз», «Чернівцігаз», «Волиньгаз», «Кримгаз».

Мобільні оператори спільно побудують мережу зв’язку в київському метро

Оператори мобільного зв’язку домовилися про спільне будівництво і володіння GSM-мережею мобільного зв’язку в Київському метрополітені, повідомив у інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» головний виконавчий директор ТОВ «Астеліт» (бренд life:)) Олександр Баринов. За його словами, до теперішнього часу всі оператори зіткнулися з проблемою неможливості користування абонентами послугами мобільного зв’язку в метро, у тому числі й відправляти/отримувати SMS-повідомлення й користуватися мобільним Інтернетом. «Тому оператори сіли за стіл переговорів, спільно розробили технічні вимоги, провели тендер, заручилися підтримкою міської влади. Зараз ми наближаємося до фінішної прямої, коли будемо не лише спільно будувати інфраструктуру, а й спільно володіти нею», — відзначив він. Також виконавчий директор підтвердив, що генеральним підрядчиком будівництва буде власник «Укртелекому» — ТОВ «ЕСУ». Баринов висловив надію, що будівництво мережі в київському метро почнеться вже цього року. Нагадаємо, що Київська міська держадміністрація 6 березня 2012 року оголосила конкурс із залучення інвестора до будівництва інфраструктури мобільного зв’язку в київському метро. В рамках проекту планується покрити зв’язком 44 станції метро. Орієнтовна вартість будівництва складає 70 мільйонів гривень (без ПДВ).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати