Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / ЕКОНОМІКА

23 вересня, 00:00
ЄБРР пропонує об’єднати два «нафтові» проекти

Представник України в Європейському банку реконструкції та розвитку надіслав урядові та адміністрації Президента України лист, у якому поінформував про те, що менеджмент ЄБРР вважає за необхідне об’єднати проекти будівництва нафтотерміналу під Одесою та нафтопроводу «Одеса — Броди», зважаючи на їх інтегральний зв’язок. У такому разі, як повідомили агентству УНІАН у Держнафтогазпромі, ЄБРР готовий розглянути питання про фінансування будівництва цих двох об’єктів на комерційних засадах без надання урядових гарантій.

Встановлено додатковий митний збір

Встановлено додатковий митний збір за митне оформлення підакцизних нафтопродуктів, які імпортуються в Україну, розміром 0,01 ЕКЮ/кг, повідомляють «Українські новини». Передбачається, що збір зараховуватиметься до бюджету з подальшим його направленням у Пенсійний фонд. Запровадження додаткового збору передбачено антикризовими заходами з фінансової стабілізації, в числі «заходів із забезпечення соціальної підтримки населення».

«Укртелеком» розширює реалізацію «телефонних» облігацій

Українське державне підприємство електрозв’язку «Укртелеком» має намір почати реалізацію цільових безвідсоткових облігацій, що надають право на позачергове встановлення телефону на всій території України, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна. Досі облігації було реалізовано тільки в п’яти областях. Емісія облігацій «Укртелекому» розпочалася в червні. Її загальний обсяг — 70 тис. облігацій серії А номінальною вартістю 50 грн. на загальну суму 3,5 млн. грн. Термін обігу — 3 роки. Іменні цільові безвідсоткові облігації буде випущено в безпаперовій формі у вигляді записів на рахунках у реєстрі власників. За словами генерального директора «Укртелекому» Леоніда Нетудихати, погашення облігацій здійснюватиметься з 16.06.2001 до 16.06.2003.

Уряд доручив прискорити приватизацію МГЗ

Кабмін доручив керівникам Фонду держмайна й Мінпромполітики прискорити продаж державної частини акцій Миколаївського глиноземного заводу й Запорізького алюмінієвого комбінату, повідомляє Інфобанк. Цією ж протокольною ухвалою передбачено розпочати в кінці 1998 р. освоєння Межирічинського родовища ільменіту в Житомирській області за участю Іршанського ГЗКа. Окрім того, в першому кварталі 1999 р. передбачено ввести в експлуатацію першу чергу рудника Мужієвського золотополіметалевого комбінату, для чого впродовж вересня-жовтня 1998 р. на його добудову буде спрямовано 5 млн. грн.

Гарантії щодо чеської кредитної лінії

Кабмін ухвалив рішення про надання гарантій уряду щодо кредитної лінії в розмірі $12,941 млн., відкритої Укрінбанку з боку Komercni Banka (Прага) на загальну суму $60 млн., повідомляє агентство Інтерфакс-Україна. Постановою, зокрема, передбачено, що гарантії надано на суму $5 млн. у межах кредитної лінії, спрямованої на фінансування експорту товарів чеського виробництва, а також на $7,94 млн. у межах фінансового кредиту.

РЕГІОНИ 30,6 млн. грн. збитків зазнали з початку року промислові підприємства Хмельниччини, повідомило обласне управління статистики. 57% заводів, фабрик, комбінатів продовжують «забезпечувати приріст виробництва продукції» собі... на збиток. Схоже на те, що фінансовою ситуацією ніхто не переймається. Як на районних, міських, так і на обласних нарадах організатори палко говорять тільки про збільшення або зменшення обсягів. Серед найзбитковіших переважають ті підприємства, що перебувають у колективній формі власності. Збитки «відшкодовують» робітники — вони не одержують платні. Питома вага бартерних операцій у реалізації продукції області перевищує 47%, повідомляє кореспондент «Дня» Михайло ВАСИЛЕВСЬКИЙ. Повномасштабний тренажер для оперативного персоналу діє на Запорізькій АЕС уже декілька років. Тепер такий же будується й для ремонтників, повідомляє кореспондент «Дня» Віктор ПУЖАЙЧЕРЕДА. Фактично це буде макет ще одного ядерного енергоблоку в натуральну величину, тільки без завантаження реактора ядерним паливом. Макет, що надійшов на станцію, виготовлений на ростовському заводі «Атоммаш». Значну частину обладнання для центру підготовки ремонтного персоналу доставлено з Кримської АЕС, яка, як відомо, демонтується. №181 23.09.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати