Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / Економiка

22 листопада, 00:00

Макс АЛЬЄР: «...Ми готові розпочати переговори щодо відновлення програми»

Відновлення співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) не вимагає нічого нового і залежить від готовності влади країни вирішувати завдання, обумовлені в чинній, але замороженій нині програмі, сказав представник МВФ в Україні Макс Альєр під час третього Українського інвестиційного форуму. За його словами, для того щоб отримати підтримку фонду, важлива готовність влади до дій, які не лише забезпечать економічну стабільність в Україні, а й створять умови для розширення співпраці країни з іншими інвесторами та фінансовими інституціями, такими як Світовий банк, Міжнародна фінансова корпорація, Європейський банк реконструкції та розвитку. «Як тільки уряд країни буде готовий до реалізації таких дій, ми готові розпочати переговори щодо відновлення програми», — сказав Альєр. Він також додав, що ці питання, окрім таких, як підвищення внутрішніх цін на газ для населення, збільшення гнучкості курсу гривні, ухвалення бюджету країни на 2013 рік, включають також вирішення низки завдань в банківському секторі та інших питань, порушених ще під час попередньої кризи. Усі вони наведені в чинній програмі.

Держава виставила на продаж завод з виготовлення телевізорів

Фонд держмайна України виставив на продаж Української міжнародної фондової біржі 14 грудня 100% акцій заводу з виготовлення телевізорів — ПАТ «Фотон (Сімферополь, АРК). Згідно з повідомленням в офіційному виданні «Відомості приватизації», стартова вартість пакету — 66,855 мільйона гривень. Вартість активів підприємства на початок цього року становила 45,12 мільйона гривень, площа земельної ділянки — 2,31 гектара. ПАТ «Фотон» є профільним підприємством з виготовлення електронної техніки. Додатково підприємство виготовляє торговельне обладнання, металовироби і металоконструкції, здійснює ремонт технологічного обладнання. На підприємстві ведеться реструктуризація. За часів Радянського Союзу завод входив до провідної трійки виробників телевізорів. Нині завод «Фотон» виготовляє телевізори з рідкокристалічним екраном та LCD.

Навесні в магазинах з’являться автомати зі збору алюмінієвої та ПЕТ-тари

Держпідприємство з питань поводження з відходами як вторинною сировиною «Укрекоресурси» купило 100 фандоматів зі збору алюмінієвих банок і ПЕТ-пляшок, які будуть розміщені в магазинах торговельних мереж і на автозаправних станціях, повідомив заступник директора «Укрекоресурсів» Вадим Домарацький. «На цей час наше підприємство купило 100 фандоматів, які будуть встановлені на території торговельних мереж. Загальна сума договору —близько 17,3 мільйона гривень. Умови договору передбачають восьмимісячне відстрочення платежів, які ми сплачуватимемо рівними платежами. Зараз проходять розмитнення перші дві одиниці. До березня місяця всі ці 100 штук ми маємо встановити по території України. Спочатку братимуться найбільші міста, Київ насамперед, Дніпропетровськ, Львів», — сказав Домарацький. За його словами, фандомат розрахований на сортування максимум 800 алюмінієвих банок і 1,1 тисячі ПЕТ-пляшок. Таким чином, кожен фандомат залежно від завантаження може давати від 15 до 30 тонн вторсировини на місяць. Директор «Укрекоресурсів» Дмитро Радіонов у свою чергу зазначив, що перші фандомати будуть встановлені в магазинах торговельних мереж у Києві. За словами Домарацького, «Укрекоресурси» вже досягли домовленостей про розміщення фандоматів у магазинах Metro Group, і нині ведеться підбір конкретних площ. «Окрім того, тривають переговори з іншими мережами: «Ашан», «Епіцентр», «АТБ», «Еко-маркет», «Фуршет». Також є певна домовленість встановлювати не лише в торговельних мережах, а й на заправках. Вже є розуміння і домовленість з «Лукойлом» про встановлення фандоматів, також тривають перемовини з WOG, «ТНК», «ОККО», Shell», —сказав він. Заступник директора «Укрекоресурсів» зазначив, що фандомати будуть цікаві для торговельних мереж, оскільки населення, здаючи банку чи ПЕТ-пляшку, отримуватиме чек, дисконт, що надає йому, «еквівалент грошей», який діє в цій мережі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати