Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / Економіка

01 серпня, 00:00

Фінансово-промислова група купує банк

Смарт-холдинг домовився з Commerzbank AG про придбання 96% акцій банку «Форум». Нині угода перебуває на етапі узгодження в регуляторних органах. «Реалізація операції дасть нам змогу посісти лідируючі позиції в банківській сфері України», — заявив генеральний директор Смарт-холдинг Олексій Пертін. Сторони домовилися про нерозголошування умов операції, зазначається в прес-релізі. Згідно з ним, після завершення операції Смарт-холдинг представить оновлену стратегію розвитку банку «Форум».

У металургійного комбінату — новий власник

Материнська компанія міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи «Метінвест», Metinvest B.V. (Нідерланди), оголосила про реалізацію опціону на викуплення 50% у гірничо-металургійному бізнесі групи «Індустріал», завдяки чому компанія разом із групою інвесторів консолідувала понад 50% акцій ВАТ «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь». У результаті двох етапів операції «Метінвест» разом із групою інвесторів став власником 50,0032% акцій комбінату «Запоріжсталь», а також акцій у низці інших гірничо-металургійних підприємств, що раніше належали групі «Індустріал». У майбутньому компанія планує завершити консолідацію контрольного пакету. «Усі необхідні дозволи на консолідацію контрольного пакету акцій комбінату «Запоріжсталь» були отримані « в антимонопольних органах України та інших країн», — констатується у прес-релізі. Найближчим часом холдинг має намір завершити детальний аналіз ситуації на комбінаті з метою розробки комплексу заходів щодо підвищення конкурентоспроможності підприємства. Після переходу «Запоріжсталі» під контроль «Метінвесту» увесь обсяг продукції меткомбінату реалізовуватиметься лише через збутові мережі холдингу.

Рух усіх поїздів контролюватиметься в режимі реального часу

Усі інформаційні потоки, які генеруються в системі залізничного транспорту, відтепер збиратимуться в єдиній інформаційній функціональній системі — автоматичній системі управління вантажними перевезеннями «Укрзалізниці» (АС№ ГП УЗ-Е). Як повідомила прес-служба «Укрзалізниці» з посиланням на начальника Головного інформаційно-обчислювального центру (ГІОЦ) Володимира Мурзіна, в найближчому майбутньому з’явиться можливість бачити рух усіх потягів безпосередньо з головного центру «Укрзалізниці» в Києві в режимі реального часу. Раніше центрами збору та обробки інформації, обчислень були регіональні шляхи, а «Укрзалізниця» отримувала дані з усіх шести шляхів. Система також контролюватиме всі вантажні та пасажирські потяги, локомотиви та іншу залізничну техніку, що виходить на магістральні шляхи. Невдовзі під єдиний контроль візмуть також усі приміські потяги.

Кондитерська фабрика запустила нову лінію з виробництва вафель

Один з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні, корпорація «Бісквіт-шоколад» (Харків), запустила нову лінію з виробництва вафель потужністю 8,5 тонн продукції на добу. Згідно з прес-релізом компанії, у закупівлю і запуск лінії вона інвестувала близько EUR2 мільйона... З її запуском виробнича потужність вафельного цеху фабрики зросла приблизно на 35%. На цьому обладнаненні вже розпочато виготовлення двох нових виробів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати