Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

14 грудня, 00:00

Обсяг продажу зріс на 75%

Компанія Ericsson AB (Швеція), яка займається мережами мобільного зв’язку, в 2005 році збільшила обсяг продажу в Україні на 75% у порівнянні з 2004 роком. Як відзначив президент «Ерікссон-Україна» Расмус Нордбью, «близько 50% дзвінків мобільних абонентів в Україні комутується через обладнання Ericsson». У цілому 2005-й можна назвати роком розширення мереж операторів мобільного зв’язку в країні, вважає Р. Нордбью. Завдяки спільним проектам із провідними операторами мобільного зв’язку Ericsson «значно укріпила позиції на українському ринку та збільшила свою частку». Що ж до планів компанії Ericsson на 2006 рік, Р. Нордбью повідомив про розробку рішення для мереж урядового зв’язку, участь у пілотному проекті «Місто майбутнього», яке розробляється спільно з Мінтранзв’язку. Його основна мета — розв’язання проблеми «цифрової нерівності», що повинно дати поштовх економічному зростанню регіонів.

Двадцять супермаркетів за рік

Корпорація «ПАККО» (Луцьк) відкрила третій супермаркет мережі «Вопак» в Ужгороді. Це двадцятий магазин у мережі, а перший супермаркет було відкрито наприкінці 2004 року. Торгова площа нового магазину, що розташований у «спальному» районі, складає близько 400 кв. м, асортимент нараховує понад 7000 товарних позицій, в основному — продуктів харчування, а також побутової хімії, товарів для дому. Планується, що на початку 2006 року в новому супермаркеті буде відкрито власне пекарське виробництво. Згодом супермаркети «Вопак» з’являться і в інших містах Закарпатської області, в тому числі — в Мукачеві.

Кредитна лінія «із Заходу на Схід»

Банк «Пекао (Україна)» (Луцьк), що належить найбільшому недержавному польському банку Pekao S.A., відкрив револьверну кредитну лінію ВАТ «Харцизський трубний завод» на суму EUR15 млн., або 89,331 млн. грн. Кредитну лінію відкрито на 12 місяців, кошти надаються під 9,41% річних. Перший транш підприємство отримало 30 листопада в сумі 13,635 млн. грн. За станом на 1 жовтня 2005 року за розміром активів «Пекао (Україна)» посідав133-є (125 млн. грн.) серед 163 діючих у країні банків.

Умови роботи обмінників стали суворішими

Розміщення пунктів обміну валют у спорудах малої архітектурної форми та підземних переходах не допускається. Вони повинні знаходитися або безпосередньо в банку, або в приміщенні будівлі. Ці обмеження на роботу пунктів обміну валют набрали чинності вчора, повідомив заступник голови Нацбанку України Олександр Савченко. «Рішення було прийняте рік тому відповідним нормативним документом. Банкам дали один рік на підготовку. Зараз я підписав документ, яким роз’яснюється введення цього правила», — сказав він. Усього в Україні зареєстровано близько 2,9 тис. пунктів обміну валют, із яких 1,5 тис. працюють по агентських угодах. Серед останніх — найбільше тих, хто працює у кіосках і підземних переходах.

Готовність до зв’язку третього покоління

Оператор мобільного зв’язку ТОВ «Астеліт» (торгова марка life:)) подав заявку в Національну комісію з питань регулювання зв’язку для отримання ліцензії на надання послуг мобільного зв’язку на основі мереж третього покоління 3G. Як відзначається у вчорашньому повідомленні компанії з посиланням на головного виконавчого директора «Астеліт» Ахмета Танйу, одним із пріоритетів компанії є впровадження інноваційних технологій на ринку мобільного зв’язку. «Саме тому розвиток мереж мобільного зв’язку третього покоління відповідає стратегічним планам побудови бізнесу оператора», — вважає А. Танйу. У повідомленні нагадується, що першим кроком до впровадження зв’язку третього покоління є технологія високошвидкісної передачі даних Enhanced Data Rate for Global Evolution (EDGE), що є перехідним етапом від 2,5 G до 3G, тобто 2,75 G. Мобільний оператор life:) першим на українському ринку представив EDGE.

Кошти для споживчого кредитування

ЗАТ «Догмат Україна» (Київ, ТМ «Єврокредит»), що спеціалізується на споживчому кредитуванні, збирається збільшити статутний фонд для поповнення обігових коштів на 28,5 млн. грн. — до 33,83 млн. грн. Акціонери розглянуть питання про збільшення статутного фонду на зборах 30 січня. «Догмат Україна» вивело ТМ «Єврокредит» на ринок України в кінці 2003 року, а в 2004 році сформувала всеукраїнську мережу роздрібного продажу послуги споживчого кредитування, переважно за рахунок роботи з великими роздрібними національними та регіональними мережами. За оцінками компанії, вона входить до групи лідерів у цьому сегменті ринку, має регіональні представництва у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Одесі і Сімферополі та 13 обласних представництв.

Повернення до України

Фінансово-промисловий консорціум «Альфа-Груп» (РФ) вирішив відновити роботу в Україні інвестиційної компанії «Альфа- Капітал». Це повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» перший заступник голови правління «Альфа Банк» (Україна) Валерій Нілов. За його словами, таке рішення пов’язане з пожвавленням на українському фондовому ринку, розвитком пенсійного і спільного інвестування і прагненням підвищити ефективність роботи на ринку. Як повідомили агентству в Державній комісії з цінних паперів і фондового ринку України, ТОВ «Альфа-Капітал» отримало ліцензію на здійснення діяльності по випуску і обігу цінних паперів відповідно до наказу комісії від 21 листопада цього року. Статутний фонд компанії складає близько EUR 3 млн.

Заставне зерно утримає ціни на хліб

Всеукраїнська асоціація пекарів (ВАП) пропонує заборонити ДАК «Хліб України» та Державному комітету з матеріального резерву (Держкомрезерв) продаж заставного зерна як на внутрішньому ринку, так і на експорт, і направити його на переробку в муку для подальшого продажу хлібопекарним підприємствам. Як відзначено в поширеному вчора повідомленні асоціації, на переробку може бути направлено 50 тис. тонн заставного зерна. Зроблену з нього муку ВАП пропонує продавати пекарям за ціною, які «дозволять утримати стабільний рівень цін на хлібобулочні вироби». На думку асоціації, запропонований механізм дозволить запобігти підвищенню цін на хлібобулочні вироби, очікуваному після 15 січня 2006 року. Потреба внутрішнього ринку України в продовольчому зерні оцінюється в 6,5 млн. тонн на рік.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати