Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

25 жовтня, 00:00

Вихід на ринок житла

Компанія «Українська торгова гільдія» (УТГ, Київ), що оцінює свою частку на українському ринку консалтингу торгової нерухомості в 81%, зацікавлена в роботі на ринку житлової нерухомості. Про це повідомив агентству Інтерфакс-Україна заступник директора УТГ Віталій Бойко. За його словами, в традиційному для компанії ринку торгової нерухомості темпи зростання сповільнюються через те, що його насиченість «уже перевалила за половину» й інвестори починають сумніватися в доцільності вкладень. Тому, відзначив В. Бойко, УТГ усе більше уваги приділяє сегментам офісної та житлової нерухомості. За його даними, компанія в 2005 році розробила понад 270 тис. кв. м площ, у складі яких є житлові комплекси. Заступник директора також повідомив, що УТГ із 2006 року планує зайнятися також брокериджем на ринку житла, використовуючи свій досвід зі здачі в оренду торгових площ.

Узято п’ятитисячний рубіж

ЗАТ «Київстар GSМ» ввело в експлуатацію на мережі стільникового зв’язку п’ятитисячну базову станцію, повідомила прес-служба компанії. За її даними, нову базову станцію оператора встановлено в Броварському районі Київської області. За даними агентства Інтерфакс-Україна, інший найбільший оператор мобільного зв’язку, ЗАТ «Український мобільний зв’язок» (UМС), планував до кінця 2005 року довести кількість базових станцій на своїй мережі до шести тисяч. Як раніше повідомлялося в ЗМІ з посиланням на начальника відділу планування GSM компанії «Київстар» Віктора Лахна, динаміка зростання кількості базових станцій оператора збільшується з кожним роком: так, у 1997 році було введено 16 станцій, у 2000 му — 225, а 2004 року — 1125 станцій.

Україна — стратегічний інтерес тракторобудівників Росії

В одному з готелів Києва пройшла зустріч керівництва російських підприємств «Промтрактор» і Чебоксарський агрегатний завод, що випускають могутні промислові трактори для різних галузей промисловості, з представниками українських підприємств, які використовують ці машини, а також із потенційними покупцями. Чуваські трактори продають в багатьох країнах світу. Обсяг продажу в Україні — $8 мільйонів. Серед клієнтів у нашій країні гірничо-металургійні підприємства групи «Приват», металургійні підприємства «Криворіжсталь» і Маріупольський завод ім. Ілліча, гірничо-збагачувальний комбінати, НАК «Нафтогаз України». Виробництво тракторів та їхній сервіс постійно удосконалюють. Лише в минулому році обсяг вкладень в основний капітал перевищив $30 млн. У розвиток сервісу в нашій країні й, зокрема, в поставку запасних частин цього року передбачено вкласти $1,5 млн. Віце-президент УСПП Сергій Прохоров відзначив, що ці кошти дозволять також створити в Україні чимало нових робочих місць. Голова правління ВАТ, куди входять названі підприємства, Михайло Болотін, відповідаючи на запитання «Дня», сказав, що в російських тракторобудівників є стратегічний інтерес до інвестицій в українські тракторобудівні заводи, повідомляє Віталій КНЯЖАНСЬКИЙ, «День».

Закордонні інвестиції

Структура групи Всесвітнього банку з роботи з приватним сектором — Міжнародна фінансова корпорація — допоможе харківським банкам поліпшити систему корпоративного управління. Як повідомив керівник проекту МФК «Корпоративне управління в банківському секторі України» Дезмонд О’Майник, МФК і Харківський банківський союз підписали меморандум про співпрацю у сфері поліпшення корпоративного управління в українських комерційних банках. Проект направлений на підвищення інформаційної відвертості банківського сектору, поліпшення практики управління банками й, таким чином, підвищення їхньої інвестиційної привабливості. Для участі в ньому буде відібрано банки регіону, з якими корпорація реалізовуватиме пілотну програму. Президент ХБС Анатолій Волок розраховує на те, що внаслідок реалізації проекту інвестиційна привабливість харківських банків підвищитися. Вже зараз МФК розпочалa переговори про інвестиції з кількома харківськими банками.

Ринок нерухомості перегрітий

Так вважає голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет, заявляючи про жорсткішання умов іпотечного кредитування. «Ми побоюємося того, що сьогодні ми не можемо відрізнити реального позичальника від того позичальника, який купує квартиру з метою спекуляції. А його визначити неможливо. Сьогодні в цю гру грають дуже багато. Такі позичальники відкидатимуть ці квартири, як ящірка хвіст. Але потім їх буде дуже складно забрати тому, що вони судитимуться, а судитися немає коли», — сказав Дубілет. ПриватБанк не влаштовує те, що відбувається на ринку нерухомості, зокрема, стала там тенденція різкого зростання цін. Разом із тим там не вважають, що після посилення умов іпотеки відбудеться обвал цін на житло, особливо в регіонах. «Ринок дуже не еластичний. Житла мало, і його не купуватимуть, i стоятиме два-три місяці», — відзначає Дубілет.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати