Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

06 вересня, 00:00

Замість Савченка призначено Дядченко

Виконуючою обов’язки голови правління Міжнародного комерційного банку (МКБ, Київ) призначено Світлану Дядченко. Як повідомив агентство Інтерфакс-Україна представник банку, до призначення С. Дядченко працювала на посаді заступника голови правління МКБ. Олександра Савченка, який очолював раніше правління МКБ, наприкінці серпня поточного року було призначено в. о. заступника голови правління Нацбанку України. ВАТ «Міжнародний комерційний банк» зареєстровано в січні 1994 року. Його найбільшими акціонерами є фізичні особи. Регіональна мережа банку включає 13 філіалів та 119 відділень в Автономній Республіці Крим, Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Львівській, Одеській, Сумській, Харківській, Черкаській областях та Києві.

Арешт російської нафти

Антимонопольний комітет (АМК) України наклав штраф на ТОВ «Інфокс» (Київ) і ТОВ «Інтер-Трейд» (Іллічівськ, Одеська обл.) за порушення закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді створення ЗАТ «Іллічівський паливний термінал» без попереднього дозволу АМК. Як повідомила прес-служба АМК у п’ятницю, комітет оштрафував порушників на 30 тис. грн. і 20 тис. грн. відповідно. Крім того, АМК дав дозвіл компаніям на створення ЗАТ «Іллічівський паливний термінал».

Зручності не буде

Міжнародна федерація транспортних робітників має намір незабаром домогтися припинення реєстрації суден «під зручними прапорами», що забезпечує зниження безпеки судноплавства. На даний час багато судновласників у різних країнах світу реєструють судна не під своїми національними прапорами, а під так званими «зручними прапорами» країн, які забезпечують пільгове оподаткування і менш жорсткі технічні вимоги. «Громадська думка зараз така, що якщо ми хочемо досягти стабільності та безпеки в судноплавстві, то систему потрібно знищити», — сказав генеральний секретар МФТ Девід Кокрофт. Він сказав, що зараз один із найбільш «зручних прапорів» — ліберійський, однак «уряд цієї країни втратив довіру ООН і порушує міжнародне законодавство» при реєстрації суден.

Важкий шлях до світового ринку

У той час, як інші ще сумніваються в доцільності вступу України до СОТ, ТОВ «Запорізький абразивний комбінат» уже сьогодні готовий влитися у Світову організацію торгівлі. В останній день літа тут виплавили мільйонну тонну карбіду кремнію, який використовується при виробництві відрізного та абразивного інструмента, шліфувальної шкірки, мікропорошків, а також у вогнетривкій промисловості. Але, на жаль, ця продукція лише на 7% запитана на вітчизняному ринку. До світового ринку, за словами голови правління абразивного комбінату Анатолія Берези (на фото — під час заводського мітингу), запорізькому карбіду кремнію шлях закритий. Країни ЄС ще за часів СРСР ввели антидемпінгове мито на його поставку з України. Їх зняття можливе лише за умови вступу України до СОТ. Доступ же на американський ринок також неможливий через санкції, які США застосували до України як до країни — злісного порушника прав інтелектуальної власності. Хоч після прийняття Верховною Радою України відповідних змін до законодавства американський уряд почав процедуру перегляду цих санкцій. Не чекаючи її закінчення, Запорізький абразивний комбінат шукає ринки збуту за межами України та освоює нові види продукції. У серпні дослідні зразки фракцій карбіду кремнію вогнетривкої якості, отримані на новій установці, передано на випробування замовникам — японським, південнокорейським, німецьким та російським підприємствам, повідомляє Олександр ВОРОТИЛОВ , Запоріжжя.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати