Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

03 серпня, 00:00

Агропромислова група профінансує розвиток насінництва на 18 мільйонів гривень

Агропромислова група «Агротрейд» через плани збільшити земельний банк з 45 тисяч до 100-150 тисяч гектарів має намір інвестувати 18 мільйонів гривень у розширення виробництва насіння 2011 року, повідомлено в прес-релізі компанії. Відповідно до нього, очікувані обсяги виробництва 2011 року — 1,63 тисяч тонн насіння. Зокрема, «Агротрейд» планує отримати 850 тонн насіння озимої пшениці, 240 тонн — ячменю, 120 тонн — сої, 80 тонн — соняшника, 230 тонн — кукурудзи. У планах СТОВ «Колос» (Харківська обл.), на базі якого створено насінницьке підприємство, виробництво елітних сортів насіння гречки насінної й ячменю — 50 і 60 тонн відповідно. Компанія нагадує, що 2010 року посівні площі під насінництво було збільшено вдвічі — до трьох тисяч гектарів.

«Енергоатом» позичить 130 мільйонів дол. під 8% річних

Держпідприємство «НАЕК «Енергоатом» 21 липня підписало з ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» (Укрексімбанк, Київ) договори на надання кредитів на загальну суму 130 мільйонів доларів. Згідно з обнародуваним на веб-сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі оголошенням, засоби (50 мільйонів доларів і 80 мільйонів доларів) буде залучено строком на один рік з моменту підписання кредитних угод. Запропонована Укрексімбанком процентна ставка по обох кредитах — 8% річних. Таким чином, вартість обслуговування кредиту на 50 мільйонів доларів становитиме близько 4, 556 мільйона доларів (з ПДВ), на 80 мільйонів доларів — 6, 489 мільйона доларів (з ПДВ).

Продають одне з найдавніших підприємств України

Група засновників Харківського лікеро-горілчаного заводу (ЛГЗ) продає право оренди підприємства й частину устаткування, повідомило агентству Інтерфакс-Україна близьке до продажу джерело. За його словами, вартість виставленого на продаж майна складає 12 млн. дол. Зокрема, продають дві лінії розливу лікеро-горілчаних виробів потужністю від 6 тисяч до 12 тисяч пляшок на годину, лінію розливу слабоалкогольних напоїв потужністю 12 тисяч пляшок на годину і лінію розливу безалкогольних напоїв — 6 тисяч пляшок на годину. Нагадаємо, «Харківський ЛГЗ» — одне з найдавніших підприємств України. 1897 року був побудований казенний винний склад, на базі якого 1924 року організовано «Харківський лікеро-горілчаний завод».

Авіакомпанія МАУ візьме в лізинг Ан-148

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ, Київ) має намір 3 серпня взяти в лізинг регіональний літак Ан-148. Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, церемонія передавання повітряного судна відбудеться 3 серпня. Під час передавання відбудеться підписання протоколу про наміри державного підприємства «Лізингтехтранс» придбати літаки Ан-148/158 з подальшим передаванням їх вітчизняним авіаперевізникам на умовах фінансового лізингу.

Уведено в експлуатацію другу свердловину Архангельського родовища газу на шельфі Чорного моря

Державне акціонерне товариство (ДАТ) «Черноморнафтогаз» (Сімферополь, АРК) 1 серпня підключило до підводного газопроводу другу свердловину на новій платформі БК-1 на Архангельському родовищі газу в північно-західній частині шельфу Чорного моря, повідомила прес-служба компанії. За її даними, наразі самопідйомна плавуча бурова установка «Таврида» готується до буріння третьої свердловини, а газ, що добувають із двох уже введених в експлуатацію свердловин, поступає по новому двокілометровому підводному газопроводу на центральну технологічну платформу ЦТП-7 Архангельського родовища і далі — на берег, у газотранспортну систему Криму. Буріння свердловини було завершене в кінці липня. Обсяг видобутку зі свердловини становить близько 50 тисяч кубометрів природного газу на добу, таким же є обсяг видобутку з першої свердловини, пробуреної на БК-1 на початку червня. Очікують, що після введення в експлуатацію всіх десяти свердловин, намічених до буріння, видобуток природного газу з нової платформи БК-1 на Архангельському родовищі становитиме близько 500 тисяч кубометрів на добу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати