Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

15 квітня, 00:00

Металургійні комбінати — «під підозрою»

Антимонопольний комітет України підозрює, що ряд провідних підприємств металургійного комплексу зловживає монопольним становищем на ринку та економічно необгрунтовано завищує ціни на металопродукцію, повідомило агенції Інтерфакс-Україна джерело в уряді. За його словами, серед порушників конкурентного законодавства — великі промислово-фінансові групи. У разі підтвердження фактів зловживання монопольним становищем, на ринку найближчим часом до порушників буде застосовано жорсткі штрафні санкції, і АМК зажадає від них знизити ціни, сказав співрозмовник агенції. Він також уточнив, що Президент України доручив голові АМК Олексію Костусєву «жорстко розібратися з ситуацією, що склалася».

«Боїнг» — категорія економічна

У травні з Харкова вперше почне здійснювати регулярні рейси американський «Боїнг», що стало результатом переговорів між міжнародним туроператором — компанією ТЕЗ ТУР і міською владою. Тепер із харківського аеропорту можна буде літати прямо до Туреччини та Єгипту, не здійснюючи пересадки в Києві. «Боїнг» належить авіакомпанії «Аеросвіт». Відкриття нового маршруту особливо радує директора харківського аеропорту Віталія Буре: він сподівається, що поява нових літаків дозволить підприємству перетворитися із збиткового на прибуткове. Адже за обслуговування літаків класу «Боїнг» аеропорт отримує майже вдесятеро більше, ніж за вітчизняні літаки, повідомляє Марина ГОЛІНА, Харків.

Зміни у «Надрах України»

Кабінет Міністрів України звільнив Івана Кураса з посади голови наглядової ради НАК «Надра України». Це закріплено постановою уряду від 9 квітня 2004 року. Причина звільнення з посади не вказується. І. Курас займав цю посаду з жовтня 2000 року.

Залізниця стала митним перевізником

Держадміністрація залізничного транспорту «Укрзалізниця» та Держмитниця України підписали угоду про взаємодію під час проведення митного контролю й оформлення вантажів на прикордонних і внутрішніх залізничних станціях. Документ передбачає також спрощення митних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України. Залізниці отримують статус митного перевізника і зможуть забезпечувати перевезення транзитних вантажів до пункту призначення без надання фінансових гарантій. Це, як очікується, сприятиме збільшенню обсягів перевезень транзитних вантажів територією України та зміцненню її статусу як транзитної держави.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати