Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

31 січня, 00:00

Рекорди від ЄБРР

Європейський банк реконструкції та розвитку минулого року інвестував в українську економіку 647 мільйонів євро, що на 19% менше, ніж 2006 року (797 млн. євро), повідомив банк у прес-релізі. «Разом із тим, минулий рік став рекордним за кількістю нових операцій (32 транзакції). Обсяг співфінансування у формі синдиційованих кредитів потроївся порівняно з 2006 роком і становив додатково 321 мільйон євро», — йдеться у прес-релізі. Обсяг фактично наданих коштів за кредитами ЄБРР склав близько 500 мільйонів євро. «Такі результати відповідають нашим планам. Могло б бути ще більше, але проект Рівне—Київ — кредит на 150 мільйонів євро на будівництво лінії електропередачі від Рівненської атомної електростанції до підстанції «Київська» — був перенесений на 2008 рік... За консервативними оцінками, розмір інвестицій 2008 року може скласти від 800 мільйонів євро», — прокоментували динаміку інвестицій ЄБРР у київському офісі банку.

Південнокорейські контракти для ЗАЗ

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАТ «ЗАЗ») має намір створити представництво в Південній Кореї. Його функціями будуть дослідження ринку та вивчення громадської думки. Як повідомили у прес-службі корпорації «УкрАвто», необхідність створення представництва в Південній Кореї виникла, передусім, у зв’язку з активним зростанням виробництва автомобілів і обсягів експорту (ЗАЗ, зокрема, нарощує експорт автомобілів Lanos). «У зв’язку з цим назріла необхідність проведення переговорів із корейськими постачальниками комплектуючих до автомобілів Lanos, укладення необхідних контрактів безпосередньо на місці», — наголошують у прес-службі корпорації.

Вантажні вагони — нарозхват. Пасажири поїздять i в старих

Одне з провідних українських підприємств вагонобудування Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ, Кременчук Полтавської обл.) 2007 року збільшив випуск вагонів майже на 70% у порівнянні з 2006 роком — до 7479 одиниць (2006 року — 4425). Як повідомляє прес-служба підприємства, минулого року було випущено 7445 вантажних і 34 пасажирських вагони. «Ми істотно збільшили виробництво вантажних вагонів через потребу в їхнiй закупівлі. А ось пасажирських вагонів, навпаки, зробили менше, оскільки вони не купувалися «Укрзалізницею», — повідомили у прес-службі підприємства.

Апартаменти для багатих окупляться протягом шести—семи років

Комплекс на 35 апартаментів Senator ApartmentsExecutiveCourt відкрила у Києві компанія DEOL Partner, яка керує мережею сервісних апартаментів Senator Apartments. Як повідомив журналістам генеральний менеджер мережі Олександр Бабенко, інвестиції у придбання та ремонт цього комплексу загальною площею три тисячі квадратних метрів склали близько $15 мільйонів. За його словами, основним інвестором комплексу виступає DEOLPartner. Компанія планує залучати кошти не лише інших великих інвесторів, але й від приватних інвесторів. За словами генерального менеджера, вартість апартаментів на добу складає від 95 до 330 євро. Апартаменти передбачені як для короткострокової, так і для довгострокової оренди. Він повідомив, що прибутковість даного проекту складе порядка 13— 14% річних, окупність — шість—сім років.

Австрійські лижі для українських гір

Можливість створення в Україні виробництва спортивного інвентарю розглядає австрійська компанія Blizzard Sport GmbH, яка спеціалізується на виробництві лиж і яка входить до складу однієї з найбільших у світі компаній із випуску гірськолижної продукції Tecnica Group. Як повідомила прес-служба Закарпатської облдержадміністрації, перспективи створення в Мукачевому нової фабрики обговорили днями голова облдержадміністрації Олег Гаваші та керівник Blizzard Карл Гофштетер (Karl Hofstatter) за участю директора ТОВ «Бліцарт Продукціон» Максима Костури.

Подумують про портфельних інвесторів

Київський банк «Фінанси та Кредит» розглядає можливість проведення приватного розміщення акцій у розмірі до 25% статутного капіталу, повідомив голова правління Володимир Хливнюк журналістам. «Акціонери готові продати до 25% акцій... 25% — це точка відсікання, стратегічному інвестору не продаватимемося», — сказав банкір. При цьому він зауважив, що якщо пропозиції інвесторів у ході організації приватного розміщення не відповідатимуть очікуванням акціонерів, банк розглядатиме можливість проведення первинного публічного розміщення (IPO). Також він додав, що підготовка до IPO, як правило, займає не менше ніж 1,5 роки.

Експансія під девізом «зроби сам»

Німецька роздрібна мережа супермаркетів OBI з продажу товарів для дому та будівництва у форматі DIY (do it yourself — «зроби сам»), цього року вийде на три нових ринки: України, Румунії та Словаччини. Як повідомляється у прес-релізі компанії, у короткостроковій перспективі вона збирається відкрити 10—15 магазинів у Словаччині, у середньостроковій — до 20 магазинів в Україні та Румунії, при цьому перші магазини OBI в цих країнах відкриються вже 2008 року. Компанія також заявила про намір у найближчій перспективі агресивно нарощувати міжнародну експансію на ринки Росії, Польщі, Італії, Чехії, Угорщини, а також на Балканах. «Фокусування на Центральній і Східній Європі, Росії й Україні як головних зростаючих ринках, є ключем нашої стратегії експансії», — прокоментував ці плани голова OBI Сержіо Джірольді. Він наголосив, що компанія планує бути лідером на всіх ринках, на яких працює, й, зокрема, вже посіла позицію №1 у Німеччині, Росії, Чехії, Угорщині та Боснії. Генеральний директор компанії OBI в Україні Кейт Сміт повідомив про плани OBI відкрити торговельні точки в містах-мільйонниках: у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку й Одесі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати