Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

13 грудня, 00:00

Транспортний звіт

На 6,3% збільшилося перевезення пасажирів транспортними підприємствами України в січні—листопаді 2007 року порівняно з аналогічним періодом минулого року, що становить 7,987 млрд. чоловік. Як повідомив Державний комітет статистики, пасажирообіг компаній за 11 місяців виріс на 2,8%. Перевезення пасажирів автомобільним транспортом у січні—листопаді зросло на 4,6%, авіаційним — на 11,6%, метрополітенами відповідно на 1,4%. Трохи гірші результати з перевезення пасажирів на залізницях, де цей показник скоротився на 0,4%, а у водному транспорті — на 26,9%.

Пивна та слабоалкогольна блокада

Народні депутати України пропонують обмежити продаж і споживання пива та слабоалкогольних напоїв. Законопроект, який це регламентує, зареєстрували у Верховній Раді представники депутатської фракції Блоку Юлій Тимошенко — Микола Томенко, Євген Суслов, Наталія Королевська. Документ передбачає заборону, за винятком спеціально відведених місць, у навчальних закладах, громадському транспорті, закладах культури, закритих спортивних спорудах і місцях проведення масових заходів, ліфтах і таксофонах, на дитячих майданчиках, у приміщеннях органів державної влади й органів місцевого самоврядування. Аналогічна заборона в цей час діє на алкогольні напої та тютюнові вироби.

Мультивалютний «коктейль»

Донецьке ЗАТ «Ландгут Бройлер», що спеціалізується на виробництві продукції птахівництва, отримало мультивалютний кредит від Державного експортно-імпортного банку України на EUR 2 млн. та на 9,165 млн. гривень терміном на п’ять років. Відповідний кредитний договір сторони уклали 28-го листопада поточного року. Згідно з повідомленням, валютний кредит надано під 9,77% річних, а гривневий — під 14,88%. Компанія планує спрямувати кредитні кошти на купівлю обладнання для пташників, на реконструкцію їхніх корпусів.

Вдала купівля

Evraz Group придбала в акціонерів «Приватбанку» п’ять металургійних підприємств. За купівлю ВАТ «Гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК) «Суха балка» (99,25%), «Дніпропетровського металургійного заводу ім. Петровського» (95,57%), «Коксохімічного заводу «Баглейкокс» (93,74%), «Дніпрококс» (98,65% акцій) і «Дніпродзержинський коксохімічний завод» (93,83% акцій) компанія заплатила понад $3 млрд. готівкою й акціями Evraz Group.

Мінська частка залишиться стабільною?

«Мінський автомобільний завод» 2008 року планує, як мінімум, утримати свою частку на ринку нової вантажної автотехніки України, яка, за підсумками 2007 року, становитиме 13—14%. У цей час завод, загалом, щомісяця постачає до України близько 230—250 автомобілів, і 2008 року в зв’язку зі збільшенням виробництва, що планується на МАЗі «ця квота може зрости». Згідно з планами заводу 2007 року продаж вантажних автомобілів в Україні (в кількісному вираженні) зросте на 3—4% порівняно з 2006 роком, а обсяг продажу повинен становити $125—130 млн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати