Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / Новини компанiй

18 вересня, 00:00

В Україні — добра динаміка приросту торговельної нерухомості

Україна посіла 13-е місце серед 20 країн з торговельною нерухомістю, що найдинамічніше розвивається, повідомляє компанія Jones Lang LaSalle (JLL) з посиланням на складений нею рейтинг Retail Real Estate Momentum Index. Робота над ним велася в рамках дослідження майбутніх змін ринку інвестицій в торговельну нерухомість. Рейтинг очолив Китай, друге місце посіла Індія, третє — Індонезія. Росія — на дев’ятому місці. Щорічний світовий обсяг операцій з торговельною нерухомістю до 2020 року може сягнути 180 мільярдів дол. за рахунок зростання на 50% зарубіжних інвестицій. За даними компанії, близько 25% інвестицій до 2020 року припадатиме на ринки, що зростають, зокрема на Росію, Туреччину й Україну, тоді як зараз вони займають менш як 10% в обсязі операцій з торговельною нерухомістю. При цьому розвинені ринки втратять свої позиції: інвестиції, що припадають на ці країни, скоротяться з нинішніх 83% до 60%. У компанії знають своє діло. Оскільки її підрозділ LaSalle Investment Management керує активами вартістю 47 мільярдів дол.

Держбюджет отримав 90 мільярдів гривень від крупних платників податків

За вісім місяців цього року великі підприємства сплатили до державного бюджету України 90 мільярдів гривень, або 67% загальної суми внесків від усіх категорій платників, повідомила прес-служба Державної податкової служби. Реєстр великих платників податків на 2012 рік включає 1,382 тисяч підприємств і фізичних осіб. «З них 15 найбільших сплатили до бюджету 40,5 мільярда гривень, що становить 45% суми, сплаченої цією категорією.

На обліку в спеціалізованих органах ДПС по роботі з таким платниками податків їх лише 808. Проте за вісім місяців вони сплатили до держбюджету 63,1 мільярда гривень, що на 3,2 мільярда більше, ніж за відповідний період 2011 року.

Виробництво молока в країні 2012 року зросте на 1,8%

За підсумками 2012 року виробництво молока в Україні може становити 11,3 мільйона тонн, що на 1,8% більше, ніж торік, повідомляє прес-служба Міністерства агарової політики і продовольства. Директор департаменту тваринництва Мінагропроду Андрій Гетя зазначає, що в січні-серпні 2012 року випуск молока у країні зріс на 2,5% порівняно з аналогічним періодом 2011 року — до 7,8 мільйонів тонн. Зокрема сільгосппідприємства наростили виробництво молока на 13%. 2011 року Україна скоротила виробництво молока на 1,4% — до 11,1 мільйонів тонн.

За зростанням продуктивності сільського господарства Україна випередила США, Бразилію та Аргентину

Зростання продуктивності в аграрному секторі України за останніх 10 років набагато вище, ніж у основних конкурентів на світовому ринку. В Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), ґрунтуючись на даних Міжнародної організації продовольства (ФАО), підрахували, що починаючи з 2000 року врожайність кукурудзи в Україні щороку збільшується на 2,3 ц/га. А у провідних країн-експортерів цієї зернової культури — США, Бразилії, Аргентини — зростання врожайності кукурудзи перебуває в межах 0,8-1,4 ц/га. Торік урожай кукурудзи в Україні становив у середньому 64,4 ц/га, тоді як 2000 року — 30,1 ц/га. Високі темпи зростання врожайності демонструє і соя: з 2000 року приріст в Україні становить 0,68 ц/га щороку, тоді як в США — 0,33 ц/га. Президент Асоціації Алекс Ліссітса вважає, що наші конкуренти практично досягли максимальної продуктивності за основними зерновими культурами. В Україн ж ще існує величезний потенціал зростання. Якщо щорічне зростання продуктивності залишатиметься на рівні 5%, то Україна зможе найближчими роками відірватися від Аргентини і Бразилії і міцно посісти друге місце після США за експортом кукурудзи — близько 30 мільйонів тонн.

Силове обладнання для нового корвета ВМС України виготовить «Зоря-Машпроект»

Роботи в рамках реалізації державної цільової оборонної програми «Корвета» розпочало держпідприємство «Науково-виробничий комплекс газотурбінобудування «Зоря-Машпроект» (Миколаїв). Підприємство вже отримало перший транш авансових платежів за цією програмою. «Розпочато роботи з виробництва редукторів для силової установки військового корабля, оскільки виготовлення такого класу редуктора має тривалий виробничий цикл», — зазначають у прес-службі підприємства і уточнюють, що для силової установки першого корвета буде виготовлено два редуктори і два двигуни. Перший український корвет «Володимир Великий» будується на ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод». На реалізацію державної цільової оборонної програми «Корвет» у держбюджеті-2012 передбачено 433,6 мільйонів гривень. Здачу головного корабля замовникові заплановано на 2016 рік. До 2021 року планується побудувати 4 корвети.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати