Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

15 серпня, 00:00

Внутрішня «дотація»

«Пиво-безалкогольний комбінат «Славутич» (Запоріжжя), розмістив серед своїх акціонерів акції додаткового випуску на суму 298 мільйона гривень. Рішення про збільшення статутного капіталу у 2,5 рази ухвалили на загальних зборах компанії 10 жовтня 2006 року. За офіційними даними підприємства, акції розміщувалися з 10 листопада 2006 року по 20 липня 2007 року. У результаті додаткового випуску компанія отримала емісійний прибуток у розмірі 8,338 мільйона гривень. Власником 92% акцій «Славутича» (за станом на кінець 2006 року) є Baltic Beverages Hol ding (BBH, Швеція).

Бельгійський імпорт пустять в Україну

Уряд перегляне обмеження на поставку компресорних установок бельгійської Atlas Copco Airpower. Згідно з рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 25 липня, протягом 30 днів із дати публікації оголошення Міністерство економіки реєструватиме зацікавлені в перегляді антидемпінгових заходів сторони, протягом 60 днів сторони можуть подати письмові коментарі й іншу інформацію. Раніше, у жовтні 2005 року, Україна на п’ять років упровадила остаточне антидемпінгове мито для імпорту гвинтових компресорних установок із Білорусі, Бельгії, Італії та Фінляндії.

Фінансовий збій

Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» (Київ) у січні—червні 2007 року зменшила чистий прибуток на 71,8% у порівнянні з аналогічним періодом 2006 року — до 0,35 млн. грн. За даними компанії, її чистий прибуток за цей період поменшав на 24,3% (до 355,82 млн. грн.). Це підприємство — одне з провідних в авіаційній промисловості України. Основною продукцією компанії є авіаційні керовані ракети класу «повітря-земля» для літаків типу МІГ і Су, комплекси автоматичної перевірки та підготовки авіатехніки, зварювальна техніка, електропобутові товари.

Ренесанс газового сектора

НАК «Нафтогаз України» за підсумками січня—червня 2007 року отримала 301,6 мільйона гривень чистого прибутку, тоді як аналогічний період 2006 року вона завершила з чистим збитком, який складає близько 1,6 мільярда гривень. Валовий прибуток «Нафтогазу України» за цей період перевищив 1,1 мільярда гривень, тоді як за шість місяців минулого року валовий збиток товариства був більшим за 810 мільйонів гривень.

Неухильно зростають і показники «доньки» «Нафтогазу» «Укргазвидобування». За січень-липень 2007 року видобуток газу в порівнянні з аналогічним періодом 2006 року виріс на 1,1% (на 91,6 млн. кубометрів) — до 8 млрд. 621,1 мільйона кубометрів. Найбільший приріст, за даними компанії, забезпечило газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування», де ввели в експлуатацію вісім газових свердловин на Кобзевському родовищі. Лише за сім місяців тут додатково видобуто 78 мільйонів кубометрів газу, деталізує «Укргазвидобування». Видобуток нафти у цій компанії за сім місяців становив 67,8 тисяч тонн, у тому числі за липень — 10,1 тисячі тонн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати