Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Податкова служба й автомобільний секонд-хенд

09 вересня, 00:00

З одного боку, всім зі здоровим глуздом зрозуміло, що справа податкової — збирати податки, а не продавати автомобілі, що були в ужитку. В принципі зрозуміло й те, що сама податкова далеко не в захопленні від «повішеного» на неї урядового завдання, та ще такого, що стосується головних податкових функцій дуже побічно. З іншого боку, в умовах фінансової кризи, хронічних неплатежів бюджетникам створення «експертної установи» з оцінення описаного майна виглядає якщо не «приколом», то відчайдушною спробою скинути з себе таку «високу довіру». Однак М.Азаров розуміє, що хоч би що, а відповідати за поповнення скарбниці нетрадиційними методами доведеться йому. Тому підходить до оцінення майна (описаного вже на 625 млн. грн. плюс оцінені в 6,6 млн. грн. товарно-матеріальні цінності, що були під митним контролем) серйозно. На відміну від організацій, що мають ліцензію від ФДМ, але, на думку голови ДПАУ, оцінюють вилучене майно з позиції власної вигоди.

Чим закінчиться продаж «коліс» та інших «цінностей» боржників покаже час, але експерти кажуть, що бюджетові це вже не допоможе, тим паче в умовах фінансової кризи.

Р. S. Податкова, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна, вже поставила на облік 38 тис. легкових автомобілів підприємств-боржників орієнтовною вартістю 183 млн. грн. Вилучила 8,6 тис. машин на суму близько 74 млн. грн.
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати