Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Спрощення міжнародних автовантажоперевезень

За перші 12 днів послугою електронного бронювання дозволів скористалися понад 1300 перевізників
14 січня, 18:49

«Пілотний проєкт з е-бронювання дозволів для перевізників успішно працює. За перші 12 днів 2020 року послугою е-бронювання дозволів скористалися понад 1300 перевізників, які забронювали через транспортний портал електронних послуг e-transport.gov.ua орієнтовно 8000 дозволів. Завдяки цифровізації процесу створені рівні умови доступу всіх перевізників до замовлення послуги, без будь-якої корупційної складової», — заявив міністр інфраструктури України Владислав КРИКЛІЙ, повідомляє www.kmu.gov.ua.

За словами очільника Міністерства, е-бронювання має низку беззаперечних переваг для бізнесу: «Видно доступну кількість дозволів на ПВД, а заброньований дозвіл не може бути виданий іншому перевізникові. Перевізник сам обирає ПВД, де планує отримати заброньований дозвіл. Отже, перевізник має змогу спланувати поїздку й убезпечити себе від штрафних санкцій за порушення митного законодавства. Заброньований дозвіл доступний до видачі перевізникові п’ять днів. Якщо перевізник не отримає дозволу у визначений період часу, його бронювання буде скасовано автоматично, а дозвіл буде доступний іншим перевізникам», — наголосив Владислав Криклій.

«Разом з тим запровадження сервісу е-бронювання посприяло виявленню проблемних питань у системі видачі дозволів як на технічному, так і на організаційному рівнях. Для прикладу, виявлено велику кількість перевізників, які всупереч вимогам законодавства не подали вчасно повідомлення про зміну даних у своїх ліцензійних справах. Усі технічні проблеми оперативно виявляються й усуваються, а сервіс постійно удосконалюється», — наголосив Владислав Криклій.

«Успішний досвід з е-бронювання ми будемо й надалі розвивати і масштабувати. Маємо амбітну мету перевести видачу дозволів на міжнародні автомобільні вантажоперевезення у цифровий формат. Однак поки ще не всі країни згодні на цей крок. Ми працюємо над вирішенням питання і впевнені, що спільними зусиллями нам це вдасться», — відзначив міністр інфраструктури.

Нагадаємо, 27 грудня 2019 року було представлено транспортний портал електронних послуг e-transport.gov.ua. Через портал із 1 січня 2020 року можна зробити попереднє замовлення (електронне бронювання) 60% усіх видів дозволів, 40% залишаються для оформлення та видачі за усним зверненням на ПВД.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати